Sultănoiu: În locul liberalilor, Ponta este și şeful opoziţiei faţă de propriul guvern

Sultănoiu: În locul liberalilor, Ponta este și şeful opoziţiei faţă de propriul guvern
FOTO: Gândul.info

Pentru că PNL aproape că nu există pe scena politică, Victor Ponta a preluat și rolul opoziției. Premierul a cerut guvernului său să fie mai chibzuit cu banii țării, adică i-a îndemnat să taie din noul Cod Fiscal măsura „diminuării accizei la carburant cu 18 – 20 de procente”, promisă românului credul, măsura „neimpozitării dividendelor”, înlocuind-o cu mult mai „echitabila” reducere a cotei de impozitare a acestora, de la 16 la cinci procente, precum şi alte câteva măsuri, care, în final, au făcut ca reducerile să devină creşteri de taxe şi impozite.

În acest context, Marian Sultănoiu susține, într-un editorial postat pe Gândul.info, că prim-ministrul nu a vrut decât să facă valuri în piață cu reducerea TVA-ului la apă ”de vreo 50 de bani la metru cub, decât să plătească românul cu 40 – 50 de bani mai puţin fiecare litru de benzină/motorină, toată viaţa lui”

” Apoi, dincolo de „măsluirea” textului noului Cod Fiscal, şi mârlănia luării vorbelor înapoi, avem parte şi de parşivenia aşa-zisului „joc democratic”. Că, adică, vezi Doamne, „noi guvernul am încercat să tăiem taxe, filotimi cum ne cunoaşteţi – ceea ce vă rugăm să nu uitaţi la viitoarele alegeri -, dar s-au opus senatorii, prea scrufuloşi la datorie. Aşa e cu democraţie, n-ai ce-i face!”, scrie jurnalistul.

În schimb, Victor Ponta ar fi trebuit să admită că nu și-a respectat promisiunile făcute românilor și să-și ceară scuze ” naţiei acesteia de sacrificaţi, plătită cu cele mai mici salarii şi pensii din Europa, şi care totuşi supravieţuieşte faţă cu preţurile aliniate la toate preţurile ţărilor cele mai dezvoltate din UE”.

Pentru asta ” ar fi trebuit altă stofă şi altă căptuşeală!”, concluzionează Sultănoiul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`