Compania Meta, cunoscută și sub numele Facebook, a anunțat că a dezvoltat o serie de sisteme bazată pe inteligența artificială ce-i va permite platformei să depisteze mult mai ușor conținutul considerat „dăunător”, arată un comunicat de presă oferit de către compania Meta.
Noua tehnologie numită FSL va permite rețelei de socializare să depisteze mult mai rapid conținutul ce este considerat „nociv”, iar sistemul va urmări tendințele pentru a bloca un potențial trend ce poate duce la încălcarea regulilor comunității. În trecut, Facebook a mai declarat că sistemul lor de inteligență artificială poate detecta și elimina aproape toate postările ce conțin limbaj violent, dar și imaginile cu conținut ofensator ce încalcă în mod direct regulile comunității.
Meta a declarat că această tehnologie va putea învăța mult mai bine prin intermediul unui număr redus de exemple, iar această schimbare va putea fi valabilă și în alte limbi.
Facebook a subliniat că această tehnologie nu are în vedere să înlocuiască moderatorii umani, ci, mai degrabă, să-i ajute pe aceștia să ajungă mult mai ușor la conținutul ce ar putea încălca anumite reguli de pe platformă.
Tehnologia Few-Shot Learner (FSL) se va putea dapta mult mai ușor și, de asemenea, va putea acționa mult mai repede împotriva anumitor tipuri de conținut dăunător sau asupra unei trend ce se poate dovedi periculos.
Tehnologia nu e nouă, aceasta a fost testată pentru prima dată la finalul anului 2020, iar modelele matematice de la baza sistemului pornesc de la o înțelegere generală și vastă a mai multor subiecte. Ulterior, aceasta are nevoie de mai puține exemple etichetate și 0 exemple pentru a învăța lucruri noi.
Facebook deține mai multe sisteme de acest fel. Ele răsfoiesc prin milioanele de postări de pe platforma de socializare și încearcă să găsească conținutul ce încalcă conținutul platformei.