Cazurile de infectare cu varianta Omicron au crescut cu 255% în Africa de Sud / Internările la terapie intensivă se mențin la un nivel scăzut

Cazurile de infectare cu varianta Omicron au crescut cu 255% în Africa de Sud / Internările la terapie intensivă se mențin la un nivel scăzut

Potrivit statisticilor oficiale, cazurile de infectare cu varianta Omicron au crescut cu 255% în Africa de Sud, în ultima săptămână. Chiar și așa, internările la terapie intensivă se mențin la un nivel scăzut comparativ cu celelalte valuri pandemice, transmite The Guardian.

Creștere cu 255% a cazurilor cu Omicron

Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a declarat că, în ciuda îngrijorării globale cu privire la Omicron, nu este încă clar dacă este mai transmisibil sau a cauzat boli mai severe și a criticat țările occidentale pentru că au impus interdicții de călătorie.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că Africa reprezintă în prezent 46% din cazurile de Omicron raportate la nivel global.

„După ce am văzut personal pe mulți dintre pacienții noștri în spitalele noastre din Gauteng, simptomele lor sunt mult mai blânde decât orice am experimentat în primele trei valuri”, a declarat Richard Friedland de la Netcare.

Simptome mult mai slabe comparativ cu celelalte variante

„Aproximativ 90% dintre pacienții cu Covid-19 aflați în prezent în spitalele noastre nu necesită nicio formă de oxigenoterapie și sunt considerați cazuri incidente. Dacă această tendință continuă, s-ar părea că, cu câteva excepții ale celor care necesită îngrijire terțiară, al patrulea val poate fi tratat în mod adecvat la nivel de îngrijire primară.”, a mai adăugat acesta.

Experții din Africa de Sud au spus că este încă prea devreme în focarul Omicron pentru a determina cursul pe termen mai lung al bolii, iar profilul mai tânăr al populației din Africa de Sud înseamnă că alte țări ar putea să nu vadă neapărat aceleași rezultate în domeniul sănătății publice.

Africa de Sud s-a luptat uneori să facă distincția inițială între variantele de Covid, unele echipamente de testare neputând identifica rapid Omicron fără secvențiere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:52 - Ilie Bolojan: Trebuie să discutăm deschis despre un singur candidat al coaliției la prezidențiale. Eu nu îmi doresc să candidez
20:41 - Primăria Capitalei, decizie care vizează proprietarii mașinilor hibrid. „A fost frumos cât a fost”
20:38 - Studenții sunt revoltați că ar putea da examen scris la licență. „Nu mi se pare deloc corect”
20:10 - Reacțiile șoferilor români după ce au aflat de aderarea României la Schengen. „Batem şi la pariu”
20:07 - Buzoianu (USR): Avem nevoie de transparență mult mai mare pe datele bugetare, să știm clar dacă avem bani să ne îndeplinim obiectivele. Românii s-au săturat de povești (VIDEO)
20:02 - O localitate renumită pentru vilele de lux este ținta hoților. Acționează chiar dacă știu că poliția este pe urmele lor
19:59 - Ilie Bolojan, despre când ar putea fi organizate alegerile prezidențiale: Ar fi impropriu ca înainte cu două săptâmâni de sărbătorile de Paște să venim noi cu mizeriile lumii politice
19:30 - Eugen Sechila, lider al mișcării neo-legionare și apropiat al lui Georgescu, dus la audieri. Surse: Ar fi vrut să plece din țară cu destinația Ciad / UPDATE: A fost plasat sub control judiciar, cu obligația de a nu părăsi țara (VIDEO)
19:26 - Ce i s-a întâmplat unei pensionare din Cluj, după recalculare. Inițial, avea o pensie de 7.873 lei: “Astăzi am primit cuponul de pensie”
19:20 - Ce sume de bani promite statul român elevilor care câștigă aurul la competiții naționale sau internaționale