Medicul Irinel Popescu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru dare de mită

Medicul Irinel Popescu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru dare de mită
Foto: utm.ro

Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generală si Transplant Hepatic ”Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din București, a fost trimis în judecată de DNA pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

În același dosar, administratorul unei societăți comerciale a fost tirmis în judecată pentru complicitate la dare de mită.

Irinel Popescu trimis în judecată. Acuzațiile DNA

Procurorii anticorupție susțin că, în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, Irinel Popescu, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul DNA care lucrau la soluționarea unui caz în care acesta ar fi fost vizat.

Inculpatul ar fi fost dispus să dea banii pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile lui, inclusiv netrimiterea în judecată.

„Ulterior, cu toate aceste “încercări”, la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

Dosarul la care face referire DNA

Procurorii fac referire în comunicatul lor la un dosar trimis în judecată în luna martie. În acesta sunt vizați Irinel Popescu și Vasile Ciurchea, fost președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS). Ei sunt acuzați de de luare de mită și abuz în serviciu (2 acte materiale).

Vizată este și Societatea HP ROMÂNIA SRL, având denumirea nouă Enterprise Services România SRL, acuzată de abuz în serviciu (4 acte materiale).

Totul a început după ce CNAS ar fi încheiat mai multe contracte cu societatea HP România, contracte de digitalizate, la care foștii președinți – Popescu și Ciurchea – ar fi făcut anumite clauze prin care ar fi solicitat mai multe sume de bani ce ar fi intrat, spun procurorii, chiar în conturile personale.

Totul ar fi ieșit la iveală după ce directorul general al societății a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaștere a vinovăției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`