Sebastian Ghiţă a venit la sediul Direcției Naționale Anticorupție Ploieşti, unde a fost înștiințat că procurorii au instituit sechestru pe o parte din averea sa

Sebastian Ghiţă a venit la sediul Direcției Naționale Anticorupție Ploieşti, unde a fost înștiințat că procurorii au instituit sechestru pe o parte din averea sa
Foto: B1 TV

Deputatul Sebastian Ghiță a venit, marţi dimineaţă, la DNA Ploieşti, iar la ieșirea din sediul instituției a afirmat că procurorii l-au înştiinţat că au instituit sechestru pe bunurile sale imobile şi pe conturi până la concurenţa sumei de aproximativ două milioane de euro, cât este calculat prejudiciul în dosarul în care este cercetat.

El nu se consideră însă vinovat și susține că l-a cunoscut pe cumnatul premierului Victor Ponta la aproximativ un an de la încheierea contractului cu Hidro Prahova.

Întrebat dacă ia în calcul demisia din Parlament, el a răspuns negativ.

”Nu mă consider vinovat. Acest lucru îl poate stabili doar un judecător. În momentul în care un judecător va stabili că am o vinovăţie, voi lua în calcul o astfel de măsură”, a spus Ghiţă, citat de Mediafax.

Aceasta a mai precizat că nu îi este frică că va ajunge după gratii.

”Fapta nu e una care reclamă o măsură atât de dură. Legea nu prevede o pedeapsă atât de mare pentru presupusa faptă a mea şi de aceea nu sunt preocupat de această chestiune (posibilitatea de a fi condamnat la închisoare cu executare – n.r.)”, a spus Ghiţă.

 El a mai spus că are încredere că procurorii ”vor vedea exact cum au stat lucrurile în judeţul Prahova”.

Ghiţă a mai spus că a intrat în politică ”cu inima deschisă” şi că îşi doreşte să îşi continue activitatea politică şi după încheierea actualului mandat de parlamentar.

Ghiță este pus sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, pentru favorizare de grup infracţional.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2014, Sebastian Ghiţă are trei terenuri intravilane în Ploieşti, dobândite în 1999, 2003 şi 2008 și o casă în Ploieşti, împreună cu soţia sa, cu o suprafaţă de 1.211 metri pătraţi cumpărată în 2009.

Ghiţă are şi ceasuri de 900.000 de euro, dobândite între anii 1997-2012, precum şi bijuterii de peste trei milioane de euro, dar şi obiecte de artă de 13 milioane de euro.

Acesta mai are trei conturi în bănci, unul de 5,5 milioane dolari, deschis în 2013 la Raiffeisen Bank, dar şi unul de 18 milioane de euro, din 2011, la UBS Elveţia, despre care precizează că este fond de investiţii.

Totodată, el a acordat două împrumuturi în nume personal de peste 90 de milioane de euro şi patru milioane dolari lui Alexandru Iacobescu.

În cursul zilei de marţi, la DNA Ploieşti sunt aşteptaţi să vină şi deputatul PSD Vlad Cosma, tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, ambii puşi sub control judiciar în acelaşi dosar, pentru sprijinire de grup infracţional, dar şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, acuzat de deturnare de fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat şi aflat în arest la domiciliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`