Sorin Cîmpeanu: Au fost confirmate 16 cazuri pozitive în urma testelor PCR, în baza testelor de salivă de ieri

Sorin Cîmpeanu: Au fost confirmate 16 cazuri pozitive în urma testelor PCR, în baza testelor de salivă de ieri
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că 16 cazuri de infectare au fost identificate pozitiv în urma testelor PCR. Ieri, au fost identificate, în urma testelor de salivă disponibile în școli, 86 de cazuri de infectare.

16 cazuri pozitive în urma testelor PCR

„La nivel naţional, până la această oră, au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri identificate pozitiv prin teste pe baza de salivă”

În schimb, 22 de cazuri au fost infirmate prin intermediul testelor PCR, iar rezultatele sunt în așteptare pentru celelalte teste.

„Pentru restul nu au fost încă raportate rezultatele”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Ieri, primul caz de infectare prin intermediul testelor de salivă a fost identificat în București, iar pe baza acestuia, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comentat:

„Astăzi, după mult timp, au fost la dispoziţie şi acele teste non-invazive. Am primit foarte multe semnale. Ele au fost folosite. Dincolo de neajunsurile de aşteptat, ele au fost folosite. Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz testat pozitiv în urma testelor cu salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea acestei situaţii. (…) Este în Bucureşti, este la Liceul ‘Caragiale”, a declarat oficialul, luni, la Palatul Parlamentului.

Cîmpeanu: Testarea pe bază de salivă NU e un act medical

Ieri, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat ce pățesc părinții ce mint în privința testelor de salivă pe care le fac copiii lor. Ulterior, ministrul Educației a declarat:

„Testarea pe bază de salivă nu se raportează în Corona Forms. Testarea pe bază de salivă nu e un act medical, deci el poate fi administrat și de către persoane fără competențe medicale, cum sunt eu de exemplu. Testarea pe bază de salivă este un act pe care îl putem asemăna cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea rezultatului unui test de sarcină făcut de o anumită persoană sau tăierea unghiilor. Aș vrea să înțelegem toți: prevenția și încrederea nu pot fi înlocuite”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările