Franța și Portugalia, în zona roșie. Spania și Republica Moldova, în zona galbenă. CNSU a actualizat lista statelor de risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)

Franța și Portugalia, în zona roșie. Spania și Republica Moldova, în zona galbenă. CNSU a actualizat lista statelor de risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
Foto simbol: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat vineri Hotărârea nr. 110 pentru actualizarea listei cu țările și teritoriile de risc epidemiologic ridicat, astfel că Franța și Portugalia au fost încadrate în zona roșie. Spania a trecut în zona galbenă, acolo unde se regăsește acum și Republica Moldova, mai arată același act normativ.

Hotărârea nr. 110 din 3 decembrie 2021 poate fi consultată integral AICI

Lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat poate fi consultată integral AICI

CNSU: Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată

Potrivit hotărârii aprobate vineri, în zona roșie sunt: Insulele Cayman, Slovacia, Cehia, Belgia, Austria, Gibraltar, Liechtenstein, Slovenia, Guernsey, Olanda, Croația, Andorra, Jersey, Ungaria, Georgia, Anguilla, Irlanda, Insulele Feroe, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, Dominica, Elveția, Mauritius, Barbados, San Marino, Danemarca, Germania, Lituania, Grecia, Marea Britanie, Polonia, Insula Man, Muntenegru, Groenlanda, Luxemburg, Seychelles, Estonia, Monaco, Letonia, Norvegia, Cipru, Serbia, Islanda, Trinidad și Tobago, Iordania, Bulgaria, Franța, Ucraina, Insulele Mariane de Nord, Singapore, Turcia, Rusia, Portugalia, SUA, Maldive, Armenia, Brazilia, Africa de Sud, Botswana, Nepal, India, Eswatini, Namibia, Zimbabwe, Lesotho, Malawi și Mozambic.

În schimb, în zona galbenă sunt: Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Finlanda, Belize, Mongolia, Belarus, Azerbaidjan, Republica Moldova, Malaysia, Laos, Aruba, Albania, Brunei Darussalam, Italia, Liban, Malta, Spania, Vietnam, Saint Vincent și Insulele Grenadine, Suedia și Chile.

Tot în zona galbenă se află și România, care are o incidență cumulată la mia de locuitori de 1,6. La nivel național au fost raportate 1.673 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar la ora de transmitere a bilanțului numărul total de pacienți COVID-19 internați în unitățile sanitare de profil era de 6.397, dintre care 1.031 se aflau la Terapie Intensivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`