Piramida Soarelui din Bucegi a adunat, din nou, mii de turiști. Salvamontiștii au intervenit! (video)

Piramida Soarelui din Bucegi a adunat, din nou, mii de turiști.  Salvamontiștii au intervenit! (video)
Mii de turiști, înghesuiți la Sfinx. Foto: Facebook/Salvamont Romania.

Mii de turiști au urcat duminică, 28 noiembrie, pe platoul Bucegi, ca să urmărească un fenomen natural. Mulți dintre ei au rămas până seara și au solicitat ajutorul salvamontiștilor ca să coboare.

Ce se întâmplă în 28 noiembrie

Legenda spune că în fiecare an, la sfârșitul lunii noiembrie, razele soarelui formează deasupra Sfinxului o piramidă energetică, care poate să aibă puteri extraordinare.

Mii de români sunt atrași de aceasta poveste și vin să o urmărească pe platoul Bucegi. Cu acest prilej, sunt organizate numeroase trasee montane și drumeții cu ghizi.

Salvamontiștii, la datorie

„Astăzi, 28 noiembrie, de ziua Sfinxului din Bucegi, au urcat pe Platoul Bucegilor mii de oameni din toate colțurile tarii, dar și din străinătate. Serviciul Public Județean Salvamont Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță”, au transmis reprezentanții Salvamont România.

Potrivit acestora, au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`