Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)

Alina Bădic și invitații săi din ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, Eugen Mîrtz și Ingrid Baciu, au discutat despre identificarea tiparelor energetice și despre greșelile care ne devitalizează.

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Eugen Mîrtz: „Se pare că mersul prelungește viața”

„Mă bucur că Ingrid (Baciu, n.r.) a adus în discuție capitolul acesta al efortului fizic făcut prin sport, pentru că foarte multă lume este preocupată la ora actuală de activități sportive, inclusiv oamenii sedentari crezând că în felul acesta își vor îmbunătăți sănătatea. Aș vrea să aduc o corecție la ce spunea Ingrid, în sensul că, da, la unii oameni sportul excesiv poate să ducă la îmbătrânire și chiar se vede asta. Cu toate acestea, nu e o regulă generală, pentru că există alți oameni care fac chiar sport de perfomanță o viață întreagă, nu îmbătrânesc, ajung la bătrânețe, încă fac sport și se mențin foarte bine. De ce? Același lucru pe care îl spuneam la început. Nu se identifică tipologia corect. Se pare că sportivii prin vocație nu sunt oameni, ei sunt supraoameni, literalmente”, a declarat Eugen Mîrtz.

S-a constatat că sportivii prin vocație, spune Eugen Mîrtz, „au gene diferite”.

„Sunt oameni care practică sport o viață întreagă. S-a constatat că ei au gene diferite, pur și simplu sunt supraoameni, deci ei sunt capabili de un efort de care omul obișnuit nu e capabil și atunci acești oameni pot să facă sport chiar de performanță toată viața și să n-aibă nimic. Acești sportivi pe care îi vedem că leșină pe teren și fac atac de inimă până la spital, ei nu erau sportivi prin vocație. Erau oameni obișnuiți sau chiar oameni care nu puteau să genereze multă energie și s-au lăsat fascinați, s-au lăsat cuceriți de mitul sportivului. (…) Acestor oameni li se recomandă sporturile ușoare, de vacanță sau pur și simplu mersul. Se pare că mersul prelungește viața. Poștașii, de exemplu, ca tip de activitate, trăiesc cel mai mult pentru că merg mult”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul