Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile

Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
Un bărbat a rămas fără vedere după ce medicii i-au scos din greşeală ochiul sănătos. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Dr. Mihai Craiu susține că rata scăzută de vaccinare a persoanelor cu vârste mai mari de 80 de ani și rata „modestă în general” vor aduce repede un nou val pandemic în România, „cu multe decese prevenibile”.

„Ce este mai greu abia vine”, spune dr. Mihai Craiu

„Subiect de îngrijorare global… Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță… Alții se uită la cele 2104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri și răsuflă ușurați, zicând «gata am scăpat»… Alții se uită la știri și văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia. Țara care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populație de 10.7 milioane, adică 55% față de cea din Romania! Una peste alta situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă ingrijorătoarea realitate”, a scris Mihai Craiu, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit medicului, „ce este mai greu abia vine”.

„Dintre toți cei aflați la risc în fața SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc! Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani și modestă in general, in România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile”, au fost alte două concluzii formulate de Mihai Craiu.

El consideră că „încrederea în vocile autorizate prin calificare profesionali și prin competență este în scădere în România”.

Dacă mergem pe același drum, spune Mihai Craiu, „este cronica unei nenorociri anunțate”.

„Cei care încă mai ezitați, mergeți la vaccinare, acum” a subliniat medicul.

În România au fost raportate sâmbătă 1.727 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

În cele 11 luni scurse de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, la nivel național au primit măcar o doză de ser peste 7,7 milioane de persoane. Numărul celor care au primit și doza a treia, cunoscută și sub numele de booster, a trecut oficial de 1,5 milioane odată cu bilanțul de sâmbătă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`