OMS cere vaccinare obligatorie anti-COVID-19 în Europa

OMS cere vaccinare obligatorie anti-COVID-19 în Europa
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) dă cărțile pe față. Directorul responsabil în regiunea Europei, Robb Butler, a declarat că statele de pe continent trebuie să se pregătească pentru vaccinarea obligatorie anti-COVID-19.

„Vaccinarea obligatorie e posibilă. Ţările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19.

Credem că este timpul să avem această conversație atât dintr-o perspectivă individuală, cât și bazată pe populație. Este o dezbatere sănătoasă”, a declarat Butler, pentru SkyNews.

Potrivit oficialului OMS, 54% din populația celor 53 de state ale regiunii a primit serul anti-COVID-19.

Reprezentantul OMS în Europa, contrat de un mare expert în sănătate publică

Au apărut deja primele ostilități. Anthony Costello, profesor de sănătate publică la Universitatea din Londra, se poziționează împotriva unei astfel de măsuri. Costello a explicat că impunerea vaccinării obligatorii va fi respinsă populație și mai mult, ar putea naște revolte violente.

Potrivit profesorului de sănătate publică, numărul de infectări crește în Europa pentru că nu toți oamenii poartă mască de protecție.

Până în prezent, Austria este singura țară din Europa în care politicienii au stabilit ca populația să fie vaccinată anti-COVID-19 obligatoriu.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în România, în următoarea perioadă. Certificatul verde va fi votat la începutul anului viitor în Parlament, cel mai probabil, iar Alexandru Rafila, propunerea de ministru al Sănătății din partea PSD, PNL și UDMR, a anunțat că intenționează să crească numărul românilor vaccinați cu 2,5 milioane în 3 luni de zile de la preluarea mandatului.

Obiectivul asumat de Guvernul României în fața Comisiei Europene: 90% din populație vaccinată anti-COVID-19 până în 2023

La începutul lunii noiembrie, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că la Guvern există un proiect care se referă la țintele de acoperire vaccinală pentru 2022 și 2023.

„Obiectivele specifice sunt: primul, pentru anul 2022, pe categorii de vârstă, obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticenţă parentală, urmând a fi reevaluată periodic.

Obiectivul de acoperire vaccinală de 70% pentru populaţia generală cu vârsta mai mare sau egală de 12 ani, iar pentru anul 2023, acesta fiind cel de-al doilea obiectiv specific, vorbim de obiectivul de acoperire vaccinală de 90% populaţia generală eligibilă cu vârsta mai mare de 12 ani”, a mai explicat secretarul de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`