Braşov: Tariful pentru energia termică crește cu 33%. Se ajunge la 264,14 lei/gigacaloria

Braşov: Tariful pentru energia termică crește cu 33%. Se ajunge la 264,14 lei/gigacaloria
Foto: Pixabay.com

Consiliului Local a aprobat majorarea tarifelor pentru energia termică furnizată în sistem centralizat: de la 198,97 lei la 264,14 lei/gigacaloria, începând cu 1 noiembrie, informează publicația locală Bună Ziua Brașov.

 Tariful era înainte de 198,97 lei/Gcal

Astfel, preţul facturat populaţiei este de 264,14 lei/Gcal cu TVA, faţă de la 198,97 lei/Gcal cu TVA, cât era înainte.

„În cazul în care tariful pentru populaţie nu s-ar modifica, efortul financiar anual al Municipiului Braşov ar fi cu 1.509.060 lei, cu TVA, mai mare decât 23.161.260 lei inclusiv TVA”, se arată în raportul de aprobare a Hotărârii de Consiliu Local.

Montarea obligatorie a repartitoarelor pentru căldură, amânată

În iulie, s-a stabilit ca montarea repartitoarelor pentru căldură, în blocurile racordate la sistemul centralizate de energie termică să fie obligatorie. Termenul limită până la care acestea trebuiau să fie instalate s-a decis a fi 31 decembrie 2021.

Data limită se pare că va fi amânată, iar termenul se prelungește cu încă un an, până la 31 decembrie 2022.

Repartitoarele sunt destinate măsurării consumului individual la energie termică, apă caldă și căldură, pentru fiecare apartament.

Măsura vine într-un amendament adăugat de comisia de specialitate, ce a trecut și urmează a fi votat în Camera Deputaților, notează Profit.ro.

Facturile au crescut simțitor în marile orașe, iar aleșii locali au decis să demareze o petiție prin care să amâne data limită pentru montarea repartitoarelor. Astfel, locatarii nu vor mai fi puși la o cheltuială în plus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său