Comisia Juridică din Senat, țap ispășitor: Proiectul de hotărâre pe cazul respingerii cererii DNA pentru Șova, trimis la BP

Comisia Juridică din Senat, țap ispășitor: Proiectul de hotărâre pe cazul respingerii cererii DNA pentru Șova, trimis la BP

Comisia Juridica a redactat un proiect de hotărâre prin care se constată că nu au fost îndeplinite condiţiile pentru arestarea preventivă. Hotărârea a fost adoptată cu şase voturi pentru şi cinci împotrivă. Proiectul de hotărâre urmează să fie trimis Biroului Permanent.

Anterior, președintele Comisiei Juridice a Senatului, Cătălin Boboc, a declarat că este ilegal ca asumarea răspunderii privind hotărârea în cazul lui Șova să îi revină Comisiei. (Detalii AICI)

Totodată, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că această sarcina ar reveni Secretariatului Senatului, explicând că Tăriceanu a comis un abuz în serviciu. (Detalii AICI)

CCR a decis ca Senatul să redacteze și să publice în Monitorul Oficial hotărârea luată în plen privind solicitarea DNA în cazul lui Șova.

Solicitarea procurorilor nu a trecut de Senat pentru că în regulament era prevăzut faptul că majoritatea înseamnă 50+1 din numărul total al senatorilor, și nu din numărul total al celor prezenți, după cum a fost modificat, ulterior, articolul.

Senatul nu a redactat o hotărâre după votul din 25 martie, sub motivația că nicio decizie negativă nu se publică în Monitorul Oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`