Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea la chiuvetă: „E foarte greu să avem o imagine reală. Este de neînţeles şi de neacceptat o astfel de situaţie”

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea la chiuvetă: E foarte greu să avem o imagine reală. Este de neînţeles şi de neacceptat o astfel de situaţie
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul Valeriu Gheorghiţă susține că nu poate fi estimat fenomenul vaccinării la chiuvetă și numărul certificatelor false eliberate.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea la chiuvetă

„Este foarte greu să admitem că avem o imagine reală, însă foarte probabil că vorbim de câteva mii de certificate. Am văzut în ultima situaţie, undeva din Mehedinţi sau Bihor, unde erau suspiciuni de fraudă asupra a circa 3.000 de certificate. E foarte greu să avem o imagine reală. Este de neînţeles şi de neacceptat o astfel de situaţie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, răspunzând unei întrebări, duminică seară, la Digi 24.

Gheorghiţă a explicat că la internarea unei persoane cu Covid-19 se determină şi anticorpii şi se vede dacă cineva a fost vaccinat sau nu. Medicul a mai spus că sunt pacienţi care admit, la internare, că nu sunt vaccinaţi, deşi au certificat care arată că ar fi fost imunizaţi prin vaccin.

Întrebat câte decese ar fi putut fi evitate în acest al patrulea val al pandemiei dacă oamenii s-ar fi vaccinat, medicul a răspuns că „în loc de 20.000 de decese am fi putut să avem 1.000 maximum”.

Cea mai mare rețea de eliberare a certificatelor false de vaccinare

Tribunalul Satu Mare a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor două asistente și celor doi registratori medicali acuzate că ar fi eliberat contra cost certificate false de vaccinare la centrul organizat în Vama Petea. Totodată, a fost pusă sub acuzare și o a cincea persoană, care nu are vreo calitate specială, transmite Agerpres.

DNA a pus sub acuzare cinci persoane în acest caz: Daniela-Ioana Hoblea, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, Marc Ilieş şi Horea Buriceanu, registratori, pentru luare de mită, fals intelectual şi fals informatic, toate în formă continuată; Voichiţa-Camelia Sim, asistent medical în cadrul Direcţiei de Sănătate Bihor şi o persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`