Mick Rock, „Omul care a fotografiat anii 70”, a încetat din viață

Mick Rock, Omul care a fotografiat anii 70”, a încetat din viață
Mick Rock @ Facebook.com

Fotograful britanic Mick Rock, supranumit în rândul fotografilor drept „omul care a fotografiat anii 70”, s-a stins astăzi din viață, conform contului său de Twitter.

Celebrul fotograf a fost recunoscut pentru imortalizarea mai multor legende din muzica muzicii, dar și pentru activitatea sa pe care a avut-o cu cântărețul David Bowie, arată AFP, citat de către Agerpres.

O emblemă a fotografiei extravagante

„A fost un poet al fotografiei, o adevărată forţă a naturii, care îşi petrecea zilele făcând exact ceea ce iubea, întotdeauna în felul său încântător de scandalos”, potrivit anunţului.

Motivele decesului lui Michael David Rock și circumstanțele acestuia nu au fost menționate în anunțul privind trecerea în neființă a artistului.

Michael David Rock a fost un reprezentant emblematic al scenei rock, imortalizând portretele a mai multor artiști cunoscuți, de la Lou Reed, la Iggy Pop. Acesta a devenit cunoscut la începutul lui 1970, după ce a imortalizat portretul lui David Bowie. Ulterior, timp de doi ani, acesta a fost fotograful oficial al cântărețului, realizând coperte de albume, afișe și videoclipuri pentru piese precum „Live On Mars” sau „Space Oddity”.

Realizatorul unor coperte memorabile

Mick Rock a realizat fotografiile mai multor albume din lumea muzicii.

Pe lista sa, se pot număra albumele și fotografiile celebre ale lui Lady Gaga, Daft Punk, Queen, Snoop Dogg, Miley Cyrus, MGMT, Alicia Keys, Ramones și chiar Queens of the Stone Age.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`