Ungaria: Mii de persoane au ieșit în stradă în semn de protest față de corupţia Guvernului Orban

Ungaria: Mii de persoane au ieșit în stradă în semn de protest față de corupţia Guvernului Orban
Foto: facebook.com/orbanviktor

Proteste de amploare în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă, duminică după-amiază, în centrul Budapestei, precum și în mai multe orașe din ţară, denunţând „corupţia de la nivelul Guvernului” condus de Vikor Orban, informează MTI.

Manifestațiile au fost organizate de reprezentanți ai societăţii civile, susţinuți de partide de opoziţie. Demonstrațiile au început la Palatul Eiffel, lângă Gara Nyugati, protestatarii defilând până la sediul Băncii centrale.

Un student, Marek Bertram, a spus că „guvernarea Ungariei, astăzi, nu înseamnă nimic altceva decât taparea fondurilor UE”, că Fidesz „a eşuat să se ridice la nivelul propriilor legi” şi că
„Guvernul a eşuat nu doar moral, ci şi politic”.

Un purtător de cuvânt al DK, Zsolt Greczy le-a spus protestatarilor, la Miskolc (nord-est), că partidul său cere alegeri anticipate şi va pregăti un program, până în primăvara următoare, care să scoată ţara din situaţia în care se află.

Liderul Egyutt Viktor Szigetvari a îndemnat, la Gyor (nord-vest), ca până la alegerile din 2018 partidele de opoziţie să formeze o alianţă care să înfrângă Fidesz.

De partea sa, grupul parlamentar al Fidesz a apreciat că lupta împotriva corupţiei trebuie să înceapă în cadrul opoziţiei de stânga.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`