China a preluat controlul asupra unui producător italian de drone militare fără ca autoritățile să știe acest lucru

China a preluat controlul asupra unui producător italian de drone militare fără ca autoritățile să știe acest lucru

Două firme de stat chineze au preluat controlul asupra unui producător italian de drone militare în urmă cu mai bine de trei ani printr-o companie offshore – fără știrea autorităților din Italia și Europa, a informat luni Wall Street Journal.

Compania offshore, Mars (HK) Information Technology, a început procesul de transfer al proprietății tehnice și intelectuale a Alpi către un nou site de producție din China, se arată în raport.

În iulie 2018, Mars cumpărase un pachet de 75% din acțiunile producătorului italian de drone Alpi Aviation pentru 4 milioane de euro, sau 4,6 milioane de dolari, a raportat Jurnalul. De asemenea, Mars a investit încă 1,5 milioane de euro în Alpi – o sumă conform căreia poliția italiană a spus că este o plată în exces semnificativă, potrivit raportului.

Mars, o companie fantomă

Autoritățile italiene investighează acordul din 2018, inclusiv dacă Alpi ar fi trebuit să notifice guvernul italian cu privire la vânzarea pachetului de acțiuni, precum și dacă Alpi a transferat tehnologie și a început producția în China, potrivit raportului.

Poliția a concluzionat că Mars a fost o companie fantomă legată de două firme chineze controlate de stat, conform sursei citate.

Mars a fost înregistrat în Hong Kong cu doar două luni înainte de acordul Alpi, potrivit raportului. Acesta a adăugat că poliția a urmărit proprietatea lui Mars asupra Alpi până la China Railway Rolling Stock Corp sau CRRC – o mare companie feroviară de stat chineză – și un grup de investiții controlat de guvernul municipal Wuxi.

Alpi a negat că a încălcat legea

Alpi, a spus că producătorul italian de drone a negat că a încălcat legile privind transferul de informații strategice și tehnologie din Italia. De asemenea, compania a mai spus că vânzarea de acțiuni a fost transparentă și realizată la o valoare reală.

Companiile europene sunt în general obligate să raporteze autorităților preluări străine relevante, cum ar fi atunci când tranzacțiile implică securitatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:39 - Medicul Mihai Craiu, despre metapneumovirusul care a creat panică în ultimele zile: „În multe țări asiatice s-a observat o creștere a numărului de cazuri de infectare”
15:38 - Marilen Pirtea (PNL): Alegerile trebuie să fie cât mai repede realizate, pentru a intra într-o normalitate, și suntem consecvenți ideii de a merge cu acest candidat unic, îl susținem pe Crin Antonescu (VIDEO)
15:34 - Noi modificări privind actele de care au nevoie românii care călătoresc în Marea Britanie. Din aprilie 2025 vor avea nevoie de două vize
15:32 - Alexandru Dimitriu: Fiecare zi care curge fără alegeri prezidențiale dovedește o dată în plus că PNL și PSD nu sunt partide pro-europene. PNL poate să pună hotărârea pe ordinea de zi, de ce nu o face?
15:17 - Doi adolescenți dați dispăruți, găsiți morți împreună. Motivul pentru care tinerii s-ar fi sinucis
15:10 - Avocatul Poporului anunță că AUR și Cartel Alfa i-au cerut să atace ordonanța-trenuleț la CCR. Reacția Renatei Weber
14:59 - Vești bune pentru români. Vor avea parte de o nouă minivacanță în luna ianuarie
14:55 - Airbag-urile Takata sunt extrem de periculoase: Cel puțin 15 persoane au fost ucise de airbag-uri în Franța, una din șapte mașini a fost rechemată în service în SUA. Lista tuturor mașinilor afectate
14:49 - Miliardarul Elon Musk ar fi interesat să cumpere clubul Liverpool. Anunțul făcut de tatăl lui
14:47 - După gaz, Ucraina ar putea lua în calcul și stoparea tranzitului de petrol rusesc prin țară