Doi români tratați de COVID-19 în Danemarca și Germania, repatriați cu o aeronavă militară

Doi români tratați de COVID-19 în Danemarca și Germania, repatriați cu o aeronavă militară
FOTO: Facebook Raed Arafat

Doi pacienţi cu COVID-19 care au fost transferaţi, în stare gravă, la începutul lunii noiembrie, în Danemarca şi Germania sunt repatriaţi, marţi seară, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, întrucât s-au vindecat.

O aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează marți, 16 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, un zbor pentru repatrierea a două persoane vindecate de COVID-19, una din Aarhus (Regatul Danemarcei) și cealaltă din Hamburg (Germania), se arată într-un comunicat MApN.

Pacienții au fost transferați, în stare gravă, în cele două țări la începutul lunii noiembrie.

Pe timpul zborului, echipa medicală care monitorizează pacienții este formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronava va sosi în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 18.30.

23 de paturi ATI libere pentru pacienții COVID-19

1.681 de paturi ATI COVID sunt ocupate la nivel întregii țări, iar 23 sunt libere, transmit autoritățile. Cele mai multe locuri libere pentru pacienții cu coronavirus în stare gravă sunt în București – opt.

În toată țara mai există și o rezervă operațională de 150 paturi ATI destinate pacienților COVID-19.

Coronavirus în România: 4.128 de cazuri noi și 397 de decese în ultima zi

La nivel național au fost depistate 4.128 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, arată bilanțul transmis marți de către Grupul de Comunicare Strategică. Totodată, au fost raportate și 397 decese, din care 54 anterioare.

Până astăzi, 53.661 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`