Răsturnare cu 180 de grade a cauzei morţii fermierului Dan Țandea! Deşi, iniţial, s-a crezut că a decedat îngheţat, necropsia a arătat cu totul altceva

Răsturnare cu 180 de grade a cauzei morţii fermierului Dan Țandea! Deşi, iniţial, s-a crezut că a decedat îngheţat, necropsia a arătat cu totul altceva
Captură Video - GRAIN BAGS ROMANIA / Youtube

Răsturnare de situație în cazul morții lui Dan Țandea, cel mai important fermier din județul Cluj. Datele inițiale arătau că acesta a murit înghețat într-o fosă septică a fermei pe care o deținea. Necropsia, însă, a arătat o altă cauză a decesului.

Cum a murit Dan Țandea

Bărbatul a murit la vârsta de 52 de ani. Cadavrul său a fost găsit într-o fosă septică a fermei sale din Apahida. În acest caz a fost deschisă o anchetă și dispusă efectuarea unei necropsii.

Primele date arătau că fermierul a murit înghețat în fosa septică. Necropsia, însă, a arătat că bărbatul a suferit un infarct miocardic, apoi s-a prăbușit în bazinul respectiv, unde a fost găsit înghețat a doua zi dimineața.

Dan Țandea era cel mai important fermier din Cluj

Dan Țandea a fost un important crescător de vaci de lapte. El era cunoscut și ca fermierul care a salvat brânza de Năsal, celebra brânză făcută într-o peştera din Țaga, cu ajutorul unei bacterii unice.

Până de curând, acesta a condus Cooperativa Someș-Arieș care, în 2018, avea o cifră de afaceri de cinci milioane de euro.

„Dan Țandea a fost unul dintre cei mai hotărâți lideri ai fermierilor pe care i-am cunoscut, dar în același timp un om de aleasă omenie. A fost sufletul Cooperativei Someș-Arieș din județul Cluj, care a reușit să salveze renumita “brânză de Năsal”. Cooperativă care deținea și Fabrica de brânzeturi Transilvania și marca “Produs de Țaga”. A fost un iscusit crescător de vaci de lapte, un mare iubitor de animale dar și de oameni. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis, pe Facebook, Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`