Alexandru Rafila: Folosim certificatul verde ca să ajungem într-o situaţie epidemiologică rezonabilă/ Suntem într-o situaţie de descreştere rapidă a numărului de cazuri şi de decese

Alexandru Rafila: Folosim certificatul verde ca să ajungem într-o situaţie epidemiologică rezonabilă/ Suntem într-o situaţie de descreştere rapidă a numărului de cazuri şi de decese
Alexandru Rafila / Foto: Octav Ganea (Inquam)

Deputatul PSD, Alexandru Rafila a precizat, la Antena 3, că „suntem într-o situaţie de descreştere rapidă a numărului de cazuri şi de decese”.

Rafila: E clar că acest trend descendent va continua o perioadă de timp

„Folosim certificatul verde ca să ajungem într-o situaţie epidemiologică rezonabilă care să nu ne mai pună în pericol spitalele şi să nu putem să tratăm oamenii şi să avem sute de decese pe zi. Acesta este motivul pentru care am vrea să folosim certificatul verde”, a spus Rafila, luni seară, la Antena 3.

„Avem şi o veste bună. Noi în momentul de faţă suntem într-o situaţie de descreştere rapidă a numărului de cazuri şi de decese. E clar că acest trend descendent va continua o perioadă de timp.

Trebuie să vedem cât de mult vor scădea cazurile şi cât de mult vor scădea decesele şi atunci probabil că în momentul în care nu vom avea mai avea această presiune mare care a existat în săptămânile anterioare cu sute de morţi în fiecare zi o să putem să generăm un document care să flexibilizeze modul de aplicare a acestui certificat pe baza unor indicatori măsurabili”, a adăugat Alexandru Rafila.

Coronavirus în România: 2.136 de infectări și 195 de decese în ultima zi

Autoritățile au anunțat că în ultima zi au fost înregistrate 2.136 de infectări cu coronavirus și 195 de decese, din care 16 anterioare. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 1.720 de pacienți infectați, printre care și 27 de minori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`