Sorin Cîmpeanu: Am propus deschiderea școlilor acolo unde rata de infectare e sub 3 la mie. N-a fost luată în calcul

Sorin Cîmpeanu: Am propus deschiderea școlilor acolo unde rata de infectare e sub 3 la mie. N-a fost luată în calcul
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, la Digi 24, că a propus deschiderea școlilor, acolo unde rata de incidență e sub 3 la mie, chiar și în instituțiile școlare unde profesorii nu s-au vaccinat în proporție de peste 60%, însă propunerea nu a fost luată în calcul.

”Am propus deschiderea școlilor acolo unde rata de infectare e sub 3 la mie. Sunt localități unde nici nu s-a auzit de Covid, unde nu există nici internet și nici de vaccinare nu au prea auzit. Nu e corect să-i condamni la învățământ online, având rată de infectare poate chiar zero absolut. Nu a fost luat în considerare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Am pus trei întrebări, prima, dacă se poate face testarea la domiciliu. A doua întrebare, dacă e nevoie de acordul părinților pentru testarea copiilor? A treia întrebare a fost la fel simplă: Instrucțiunea se referă la elevi. Întrebarea este, cu preșcolarii mai facem ceva?

Din toate activitățile din această lume exact școala ne îmbolnăvește, școala nu ne îmbolnăvește, protestez împotriva acestei idei, conform căreia deschiderea școlilor va genera valul 5.

Sunt adversarul acestei idei, sunt multe activități care ar putea să fie restricționate”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24. 

Ministerul Sănătății a respins propunerea cu școală în format fizic unde incidența e sub 3, indiferent de rata vaccinării „din motive epidemiologice”.

Săptămâna trecută, cele două partide, PNL și PSD au purtat negocieri pe fiecare domeniu pentru un posibil viitor program de guvernare, în cazul formării unei noi alianțe.

Sorin Cîmpeanu, despre testarea COVID în școli: Testele pe bază de salivă au cea mai mică acuratețe

„Testarea e una dintre căile prin care putem menține deschise școlile și grădinițele. E adevărat, testele pe bază de salivă se folosesc, cele din primul lot cel puțin, în Germania, Franța și Portugalia. Dacă ei le folosesc, înseamnă că le găsesc folositoare, mă gândesc și eu. Aceste teste au cea mai mică acuratețe, dar ele îți oferă o presortare, trag un semnal de alarmă asupra acelor cazuri în care sunt suspiciuni. Ele nu sunt folosite pentru raportare în Coronaforms, tocmai din cauza lipsei de acuratețe. Ele trebuie să fie confirmate ulterior prin teste antigen sau PCR rapide”, spunea Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările