Bobby Păunescu, despre soluțiile viabile pentru guvernare: „Iohannis este sub mare presiune!”

Bobby Păunescu, despre soluțiile viabile pentru guvernare: Iohannis este sub mare presiune!

Bobby Păunescu este de părere că președintele Klaus Iohannis se află, astăzi sub mare presiune, ca urmare a faptului că principalii pioni de pe scena politică, PSD și PNL, nu s-au pus de acord nici pe buget, nici pe justiție. În aceste condiții, pare că până la formarea unui nou guvern este cale lungă.

„Klaus Iohannis e sub mare presiune azi. Președintele e sub atac masiv pentru că el își dorește să schimbe. A urmărit ce își doresc românii. Românii au spus că țara merge într-o direcție greșită. A spus să schimbăm. A venit Ciucă. Sunt oameni care-și dau seama că dacă vine un om care nu e din sistemul din ultimii 30 de ani… Au încercat să-l scoata”, a spus Bobby Paunescu, duminică seara, la B1 TV.

Potrivit acestuia, Klaus Iohannis are două opțiuni: fie numește un premier pe care și-l asumă, fie dizolvă Parlamentul.

„Președintele e sub mare presiune azi. După părerea mea, ori numește un guvern și vine un premier pe care și-l asumă, în sensul că discută cu cei de acolo, sau dacă nu sunt de acord cei de la partidele politice din Parlament să dizolve Parlamentul. Păi dacă nu se înțeleg… de două luni mor mii de oameni”, a punctat Paunescu.

Acesta a mai punctat că prioritatea va fi asumarea bugetului: „Stați să numim un guvern să-și asume bugetul, nu-l discutați voi înainte. Îi dai încredere sau nu-i dai. Dacă ai încredere în cei care-l andorsează, îl pui pe Ciucă”, a subliniat Păunescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`