Japonia: Trenul de mare viteză, care circulă cu ajutorul levitației magnetice, a atins un nou record de viteză de 590 kilometri pe oră (VIDEO)

Japonia: Trenul de mare viteză, care circulă cu ajutorul levitației magnetice, a atins un nou record de viteză de 590 kilometri pe oră (VIDEO)
Foto: telegraph.co.uk

Un tren cu levitație magnetică, de la compania feroviară niponă Central Japan Railway Co, a atins joi viteza record de 590 de kilometri pe oră, depășind astfel recordul anterior de viteză, 581 de kilometri pe oră, stabilit în 2003 de aceași companie, relatează The Telegraph.

Trenul a fost testat pe un traseu special construit în prefectura Yamanashi din regiunea centrală a Japoniei, iar noul record va fi, probabil, depășit iar, foarte curând, pentru că marți urmează un nou test, când se încearcă atingerea a 600 de kilometri pe oră.

Testul de viteză a fost efectuat pentru a verifica performanţele vagoanelor, iar la bord s-au aflat 29 de tehnicieni, informează compania feroviară.

Cu toate acestea, viteza record nu va fi folosită în călătoria pasagerilor, nici măcar după deschiderea oficială a liniei de mare viteză, prevăzută a fi inaugurată în 2027.

Compania a anunţat că planul său este ca trenurile să circule cu viteza maximă de 505 hilometri pe oră.

Guvernul de la Tokyo a aprobat în octombrie 2014 construirea celei mai rapide linii de tren din lume, care va conecta capitala niponă de oraşul Nagoya în circa 40 de minute, mai puţin de jumătate din timpul de care are nevoie trenul de mare viteză Shinkansen pentru a parcurge distanţa de circa 350 de kilometri dintre cele două oraşe.

Trenurile cu levitaţie magnetică folosesc o tehnologie care exclude contactul fizic dintre tren şi calea de rulare, reducând frecarea. Sistemul utilizează un câmp magnetic care ridică trenul deasupra căii de rulare şi ghidaj.

Trenul de mare viteză din Japonia

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`