„Avem o politică a migraţiei dură, dar corectă”. Schimb dur de replici între premierul grec Kyriakos Mitsotakis și o jurnalistă olandeză (VIDEO)

„Avem o politică a migraţiei dură, dar corectă. Schimb dur de replici între premierul grec Kyriakos Mitsotakis și o jurnalistă olandeză (VIDEO)
Kyriakos Mitsotakis / Sursa foto: Facebook

Un schimb acid de replici s-a iscat în Parlamentul Greciei între premierul Kyriakos Mitsotakis și jurnalista Ingeborg Beugel, relatează AFP, citat de către Agerpres.

Cearta a început în momentul în care jurnalista l-a acuzat pe premierul grec că „minte” în privința migrației ce are loc în Grecia.

Într-o serie de documentări a jurnaliștilor și ONG-urilor, Grecia refuză profund acceptarea migranților pe teritoriul propriei țări.

„Nu voi accepta ca cineva, oricine ar fi, să arate cu degetul acest guvern şi să-l acuze de comportament inuman”

Schimbul de replici a avut loc în limba engleză, iar acesta a făcut foarte mare vâlvă pe rețelele sociale, în special Twitter.

„Ruşine, jurnalismul adevărat nu o duce bine în Grecia”, a comentat un utilizator pe Twitter.

Totul a început în momentul în care jurnalista i s-a adresat premierului cu întrebarea „Domnule premier, când veţi înceta să mai minţiţi în privinţa respingerilor, a ceea ce se întâmplă cu refugiaţii?”.

Guvernul grec a respins toate acuzațiile cum că ar respinge migranții ce vin din Turcia. La rândul său, Kyriakos Mitsotakis a acuzat Turcia că instrumentalizează problema migrației.

Chiar și așa, mai multe videoclipuri urcate pe rețelele sociale infirmă spusele premierului grec. Chiar și așa, nu există o probă materială verificată care să arate cu adevărat că Grecia respinge migranții ce vin din Turcia.

Schimbul de replici complet poate fi urmărit în următorul videoclip, începând cu minutul 20:35.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`