Tăriceanu, despre documentele cerute de DNA: Nu mi se pare nimic contrar legii. Toate documentele sunt publice, dar opiniile politice nu pot să facă obiectul unei cercetări penale (VIDEO)

Tăriceanu, despre documentele cerute de DNA: Nu mi se pare nimic contrar legii. Toate documentele sunt publice, dar opiniile politice nu pot să facă obiectul unei cercetări penale (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președntele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit miercuri într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, de pe B1 TV, despre documentele cerute de DNA în cazul aleșilor care au probleme penale.

Șeful Senatului a afirmat că deși în mandatul său nu a mai existat o astfel de cerere din partea procurorilor anticorupție, solicitarea nu încalcă legea, iar Senatul va răspunde acesteia.

”Nu mi se pare nimic contrar legii. Cred că pentru bunul mers al justiției, obligația noastră este să dăm acest documente, mai ales că ele sunt deja publice. Cea mai mare parte din ele cred că se găsesc deja pe site-ul Senatului. Cred că ar  fi putut să fie consultate, dar dacă ni se cere ca aceste documente să fie furnizate oficial, Senatul nu are absolut nimic împotrivă. Am discutat astăzi (miercuri – n .r.) acest lucru în ședința Biroului Permanent și când formularea solicitării va fi în conformitate cu modul de comunicare instituțional, vom da curs acestei solicitări”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat ce tipuri de documente pot ajunge la DNA, președintele Senatului a răspuns: ”În esență, pornind în ordine cronologică, este solicitarea pe care am primit-o din partea ministrului Justiției, care la rândul lui a dat curs solicitării PÎCCJ, de a încuviința arestarea unui senator(…)Toate documentele sunt publice. În ceea ce privește opiniile politice, inclusiv cele afișate prin vot, ele nu pot să facă obiectul unei cercetări penale. Așa cum se știe, există o imunitate a parlamentarilor pentru opiniile și declarațiile politice. Îndată ce această solicitare, din punct de vedere formal își va fi îndeplinit condițiile, ea va fi dată Comisiei Juridice care o analizeaază și vine cu o propunere. Această propunere este supusă din nou aprobării Biroului permanent al Senatului”.

Procurorii au cerut miercuri toate înscrisurile întocmite după cererea de arestare a lui Dan Șova, dar și pentru toate cererile trimise de DNA pentru urmărire penală și arestare preventivă pentru senatori, în perioada 2014-2015. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`