Ion Cristoiu: Kovesi a fost o alintată a Regimului de 10 ani Traian Băsescu și, mai nou, o răzgîiată a Regimului Klaus Iohannis. Se transformă într-o persoană cu o părere nemaipomenită despre ea

Ion Cristoiu: Kovesi a fost o alintată a Regimului de 10 ani Traian Băsescu și, mai nou, o răzgîiată a Regimului Klaus Iohannis. Se transformă într-o persoană cu o părere nemaipomenită despre ea

Într-un articol pe Evenimentul zilei, jurnalistul Ion Cristoiu trece în revistă anumite detalii din aparițiile procurorului șef DNA și concluzionează spunând că Laura Codruța Kovesi se transformă dintr-o persoană ascultătoare, tremurând de teama lui Traian Băsescu, într-o persoană cu o părere nemaipomenită despre ea însăși și despre locul pe care îl ocupă în România.

Jurnalistul mai notează în articol că, teoretic, nu procurorul șef se ocupă de cazuri ci procurorii, nu ea decide cine e chemat la DNA și cine nu.

Revista Forbes a pricopsit-o pe Codruța Kovesi cu titlul de cea mai puternică femeie din România. Dacă ne gîndim că teoretic, procurorii DNA sînt cei care se ocupă de dosare și nu șefa, responsabilă cu femeile de serviciu, Codruța Kovesi n-are nici o putere de a influența viața social-politică. Nu de alta, dar, teoretic, nu ea decide cine să fie convocat la DNA și cine nu. Normal ar fi fost ca șefa DNA să refuze public ipostaza mai mult sau mai puțin cu cîntec atribuită de o publicație particulară, patronată de cineva care poate fi convocat la DNA în orice moment, susținînd că nu ea, ci DNA beneficiază de putere”, scrie jurnalistul pe EVZ.ro.

În ceea ce privește puterea pe care funcția lui Kovesi o are Cristoiu scrie că procurorul șef DNA e unul din procurorii adjuncți ai Procurorului General.

Din punctul de vedere al Ștatului de funcțiuni, șefa DNA e unul dintre procurori adjuncți ai Procurorului General. Dat fiind rolul DIICOT în siguranța națională, Codruța Kovesi e mai puțin importantă decît șeful DIICOT, și el adjunct al Procurorului General”, mai notează jurnalistul.

Cristoiu mai notează că o importantă caracteristică a activității unor persoane cu astfel de posturi ar trebui să fie modestia, însă la Kovesi nu există modestie.

Deși simplu adjunct al procurorului general, Codruța Kovesi a dat indicații tuturor instituțiilor statului de drept: Parlamentului, Presei, clasei politice, SRI, ÎCCJ. Nici măcar Traian Băsescu în vremurile de apogeu al puterii sale nu și-a permis să strige Drepți! la atîtea instituții ale României europene”, mai notează jurnalistul.

Un alt motiv pentru care Ion Cristoiu este de părere că procurorul șef DNA se autotransformă într-o vedetă a vieții publice este faptul că nu e un procuror de caz care adus până la capăt o anchetă punându-și viața și cariera în pericol.

Nu și-a riscat viața sau măcar cariera conducînd DNA. Dimpotrivă, a fost o alintată a Regimului de 10 ani Traian Băsescu și, mai nou, o răzgîiată a Regimului Klaus Iohannis. Unde sînt temeiurile pentru a fi cultivată de presa de ofițeri acoperiți ca o Boadicea a luptei nu cu trufașii ocupanți romani, ci cu bieții corupți români?”, mai scrie Cristoiu.

Daniel Morar, șeful DNA, s-a manifestat discret în spațiul mediatic. Discretă a fost, din 2013 pînă în 2015, și Codruța Kovesi ca șefă a DNA. Acum însă Codruța Kovesi a devenit vedeta luptei împotriva corupției, cîntată pentru asta de întreaga Divizie Presă a SRI, binecuvîntată cu premii”, mai adaugă jurnalistul făcând o comparație cu înaintașul lui Kovesi la șefia DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`