Mai ceva ca în Caragiale în Parlamentul României: "Noi, la Senat, răspundem numai când ni se dă cuvântul, nu avem dialoguri! Şi atunci, dacă noi nu suntem învăţaţi, noi nu putem să înţelegem aşa repede şi pierdem esenţialul"

Mai ceva ca în Caragiale în Parlamentul României: "Noi, la Senat, răspundem numai când ni se dă cuvântul, nu avem dialoguri! Şi atunci, dacă noi nu suntem învăţaţi, noi nu putem să înţelegem aşa repede şi pierdem esenţialul"
Foto: Cotidianul

Senatorii și deputații s-au reunit într-o ședință a conducerii celor două Camere hotărâți să convoace plenul pentru a-și modifica Statutul. Și dacă tot s-au întâlnit, Ludovic Orban a solicitat înlocuirea unui coleg din comisia pentru Statut. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, avea însă altă agendă.

EVZ prezintă fragmente din stenograma ședinței:

Ludovic Orban: Pe data de 3 martie am adresat şi s-a înregistrat la secretariatele generale, solicitarea noastră de înlocuire din Comisia privind Statutul deputaţilor, a domnului deputat Mirel Taloş cu domnul deputat Mircea Toader. Şi solicităm includerea acestui punct pe ordinea de zi.

Valeriu Zgonea: Domnule deputat, eu nu mai înţeleg nimic! Este a şaptea, mia oară când vă explic, de când aţi fost ales lider de grup, ordinea de zi se stabileşte de către Comitetul liderilor.

Vorbiţi cu secretarul general – dumneavoastră sunteţi lider – şi spuneţi-i să introducă pe ordinea de zi acel document. Sunt în aşteptare – dumneavoastră aţi trimis o listă, care este mai mare decât toate hârtiile noastre la un loc. (…)

Ludovic Orban: Comitetul liderilor nu s-a întrunit!

Valeriu Zgonea: Puteţi să vă opriţi un pic sau vreţi să vorbiţi numai dumneavoastră?

Marian Neacșu: Comitetul liderilor s-a întrunit luni după amiază, domnule preşedinte, când am stabilit ordinea de zi, am discutat, dar a fost domnul Tinel, nu a fost domnul Orban.

Valeriu Zgonea: Vă rog frumos, pe procedură!

Cristian Dumitrescu: Domnule preşedinte, vă rog foarte frumos şi vă rog foarte respectuos şi pe dumneavoastră şi pe colegii dumneavoastră, domnii deputaţi, noi, la Senat, nu suntem învăţaţi aşa.

Noi, la Senat, răspundem numai când ni se dă cuvântul, nu avem dialoguri. Şi atunci, dacă noi nu suntem învăţaţi, noi nu putem să înţelegem aşa repede, din dialogul acesta, purtat în permanenţă, ce se spune şi pierdem esenţialul, da?

Lucru pentru care vă rog să păstraţi regulile şi, când sunteți dumneavoastră între dumneavoastră, faceţi cum vreţi! Sau să vorbească mai rar, domnul Orban.

Valeriu Zgonea: Aveţi dreptate, sunt de acord cu asta!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)