Eric Adams a devenit al doilea primar de culoare din istoria New York-ului. Va gestiona un buget de 98,7 miliarde de dolari (VIDEO)

Eric Adams a devenit al doilea primar de culoare din istoria New York-ului. Va gestiona un buget de 98,7 miliarde de dolari (VIDEO)
Foto: Hepta - Ferrari Press Agency / Lamkey Rod/CNP/ABACA

Eric Adams a devenit al doilea primar de culoare din istoria New York-ului. Această Primărie administrează cel mai important buget municipal din Statele Unite – 98,7 miliarde de dolari în anul financiar 2021 – 2022.

Eric Adams e noul primar al New York-ului

Eric Adams, un afro-american, a câștigat detașat alegerile din New York, arată rezultatele preliminare citate de presa americană.
Adams, un democrat, l-a învins pe contracandidatul său, republicanul Curtis Sliwa, după ce a obținut 70% din voturi.

Primăria New York-ului administrează cel mai important buget municipal din SUA – 98,7 miliarde de dolari pentru anul financiar 2021 – 2022. Mare parte din sumă e destinată gestionării crizei COVID.

Cine e Eric Adams

Eric Adams are 61 de ani, a fost ofiţer de poliţie şi sindicalist antirasist.

Acesta a fost polițist 22 de ani, ajungând la gradul de căpitan, iar în 1995 a fondat un sindicat care luptă împotriva rasismului.

După victoria în fața lui Sliwa, Adams a devenit al doilea primar de culoare din istoria New York-ului.

Primul a fost David Dinkins, care a câștigat alegerile în 1989. După ce și-a terminat mandatul, el a predat la Universitatea Columbia și s-a implicat în acţiuni caritabile. A murit anul trecut, la vârsta de 93 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`