Compania Hertz transmite că Tesla a început deja să livreze mașinile promise, chiar dacă Elon Musk spune că niciun acord nu a fost semnat

Compania Hertz transmite că Tesla a început deja să livreze mașinile promise, chiar dacă Elon Musk spune că niciun acord nu a fost semnat
Mașină Tesla / Foto: Hepta

Hertz spune că Tesla a început deja să livreze mașini în flota sa de închiriere, chiar dacă CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris luni seară pe Twitter că producătorul auto nu a semnat încă un contract cu compania, transmite CNBC.

Musk a spus pe Twitter că ar dori să „sublinieze că încă nu a fost semnat niciun contract”. El a mai spus că „acordul Hertz nu are niciun efect” asupra economiei producătorului de automobile, deoarece „va vinde mașini Hertz doar pentru același preț ca și consumatorilor”.

100.000 de autovehicule Tesla, până la finalul anului 2022

„Așa cum am anunțat săptămâna trecută, Hertz a făcut o comandă inițială de 100.000 de vehicule electrice Tesla și investește în o nouă infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice în cadrul operațiunilor globale ale companiei. Livrările Teslas au început deja. Observăm o cerere foarte puternică inițială pentru Tesla în flota noastră de închiriere, ceea ce reflectă cererea pieței pentru vehicule Tesla.”, a transmis Lauren Luster, directorul de comunicații la Hertz.

Acțiunile Hertz în timpul tranzacționării, marți dimineața, au atins un nou maxim în 52 de săptămâni, de 46 USD pe acțiune, în creștere cu 35%. Acțiunile Tesla au scăzut ușor la mai puțin de 1.175 de dolari pe acțiune.

În mod tradițional, investitorii au privit încruntați producătorii de automobile atunci când vând cantități mari de vehicule flotelor de închiriere zilnică. Asta pentru că mașinile și camioanele vândute companiilor de închiriere sunt, de obicei, vândute cu reducere, astfel de oferte fiind folosite pentru a reduce stocurile și pentru a crește livrările totale de vehicule.

Acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 33%.

Musk, care deține aproximativ 20% din Tesla, și-a văzut valoarea netă crescând odată cu prețul acțiunilor producătorului de vehicule electrice. Acum este cel mai bogat om din lume.

Au beneficiat și alți acționari din interiorul și din afara companiei, inclusiv investitori de lungă durată precum Ron Baron , angajații Tesla care au câștigat și au dobândit opțiuni de-a lungul timpului și colegii membri ai consiliului de administrație ai lui Musk .

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:32 - „Miroase a hoţie”: Noi acuzații de fraudă în cazul bugetului Casa Verde Fotovoltaice pentru Oltenia. Fondurile au fost epuizate în 80 de secunde
12:25 - Împrumuturile statului, aproape de record. Septembrie, una dintre lunile cu cele mai mari împrumuturi din an
12:23 - Adina Săniuță: CCR nu este un organism de la colțul străzii, nu poate să spună că face niște greșeli și după aceea le repară. Ceea ce s-a întâmplat acum este clar un joc al clanului PSD și chiar și PNL (VIDEO)
12:22 - LeBron și fiul său, Bronny James, au făcut istorie în NBA, fiind primul duo tată-fiu care a jucat în aceeași echipă
12:15 - Prin ce a putut să treacă un român după ce a lăsat o recenzie negativă la un hotel din Grecia: „Mă trezesc azi cu mail de la avocatul hotelului”
12:07 - Kazahstanul a aprobat un plan de construire a primei sale centrale nucleare, printr-un referendum. Cetățenii și-au depășit spaima cu privire la expunerea la radiații
11:54 - Alternativa lui ÎPS Teodosie pentru românii care merg la sală: „Nu există exercițiu fizic mai binefăcător și mai complet”
11:48 - Bruxelles a dat o nouă lege privind mașinile diesel. Măsura a fost adoptată după ce mai multe state au adus în discuție interzicerea lor
11:39 - Nobel 2024: Cercetarea cancerului, medicamentele cardiovasculare, microscopul la scară atomică, scriitoarea chineză Can Xue și agenția UNRWA pentru palestiniei printre candidații preferați pentru premii
11:36 - Gabriel Zetea: PSD n-are absolut nicio implicare în deciziile CCR. Judecătorii au fost votați și de PSD, dar și de PNL / PNL și USR s-au transformat în cei mai mari susținători ai Dianei Șoșoacă. O lipsă de maturitate (VIDEO)