Record de decese provocate de COVID – 591 raportate într-o singură zi / Încă 11.073 de persoane au fost testate pozitiv

Record de decese provocate de COVID - 591 raportate într-o singură zi / Încă 11.073 de persoane au fost testate pozitiv
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritățile au anunțat că în ultima zi au fost testate pozitiv cu coronavirus 11.073 de persoane. De asemenea, au fost raportate 591 decese provocate de COVID – un record. 586 dintre acestea sunt doar din ultimele 24 de ore, iar cinci sunt anterioare intervalului.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 11.073 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 591 decese dintre care 5 anterioare”, au anunțat autoritățile.

Pacienți COVID, transferați în Germania

Mai multe state UE s-au oferit să ajute România pentru a face față valul 4 al pandemiei. Astfel, țara noastră a primit medicamente și concentratoare de oxigen și mai multe echipe medicale au ajuns sau vor ajunge la noi. De asemenea, mai mulți pacienți COVID aflați în stare critică au fost transferați în străinătate pentru îngrijiri medicale.

Marți, alți șase bolnavi vor fi transferați în Germania. Transportul se va realiza cu o aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale.

Remdesivir distribuit în spitale pentru tratarea pacienților COVID

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în spitalele care au în tratament pacienţi cu coronavirus.

Este vorba despre 2.154 de flacoane de Remdesivir de 100 mg care vor ajunge în 62 spitale din toată ţara.

Criteriile de repartizare a medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`