Ion Cristoiu: Cred că va veni o perioadă când Kovesi va fi călcată în picioare de opinia publică

Ion Cristoiu: Cred că va veni o perioadă când Kovesi va fi călcată în picioare de opinia publică

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, joi seara, în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1Tv, că va veni, cel mai probabil, o perioadă în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi „călcată în picioare” de opinia publică.

Cristoiu a mai afirmat că există un dezechilibru creat de fostul președinte Traian Băsescu.

„Există un dezechilibru creat de domnul Băsescu, probabil a fost obligat de viață să creeze un stat de forță căruia nu i s-a contrapus statul de drept. Iată că a venit un moment în care acest stat de forță nu și-a creat contrapondere nici în presă, nici în politică și acest stat de forță, dacă nu comite abuzuri, lasă impresia că nu îl contracarează nimeni. Dat fiind faptul că pot fi interpretate declarațiile domniei sale ca în favoarea doamnei Udrea, nu mai au greutate.

Probabil se va ivi un politician fără probleme de corupție care să pună și această problemă, de a găsi undeva o contrapondere la statul de forță care constă în a condamna aceste derapaje ale DNA. Tare mi-e că va veni un moment când opinia publică o va călca în picioare pe Kovesi. În cazul Elenei Udrea se exagerează, dacă se rămânea la control judiciar nu s-ar fi creat această impresie, am impresia că e o operațiune de punere a lui Traian Băsescu într-o situație dificilă”, a declarat Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`