PNL respinge acuzațiile Rusiei și susține că România nu a fost niciodată mai sigură decât este acum

PNL respinge acuzațiile Rusiei și susține că România nu a fost niciodată mai sigură decât este acum
Foto: pnl.ro

Partidul Național Liberal nu este de acord cu încercările Rusiei de a intimida România în ceea ce privește ultimele decizii luate de NATO pentru țara noastră,  potrivit Agerpres.

Alianța Nord-Atlantică dorește implementarea a două comandamente de-ale sale pe teritoriul României. Ca urmare a acestei intenţii, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici, susține că „asistăm la o transformare treptată a acestei țări (România) într-un alt punct de sprijin pentru SUA și NATO în apropiere de frontiera cu Rusia”.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, declară într-un comunicat de presă faptul că „PNL respinge ferm încercările de intimidare a Rusiei cu privire la rolul României în NATO și îi asigură pe cetățenii României că niciodată țara noastră nu a fost mai sigură și mai protejată decât este acum – ca membru cu drepturi depline și asumate în NATO, ca beneficiar egal în drepturi și în calitate de contributor substanțial de securitate, în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice”.

Stroe susține că Partidul Național Liberal a promovat, la nivelul politicii externe, principiul suveranității și independenței teritoriale, dar și al alianțelor care trec bariera tratatelor internaționale.

Pe de altă parte, în același comunicat se arată faptul că „parteneriatul de încredere cu NATO rămâne piatra de temelie a securității României”.

Stroe speră că această declarație nu este un punct de vedere oficial al Rusiei, ci doar o greșeală a purtătorului de cuvânt.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`