Ion Cristoiu: Campania inițiată de ANAF împotriva micilor evazioniști nu s-a bucurat de succesul campaniei cătușelor care zăngănesc, inițiată de DNA

Ion Cristoiu: Campania inițiată de ANAF împotriva micilor evazioniști nu s-a bucurat de succesul campaniei cătușelor care zăngănesc, inițiată de DNA

Cu ocazia celor 100 de zile de președinție “nemțească”, Klaus Iohannis organizat o conferință de presă în care și-a prezentat bilanțul activității sale de la Cotroceni. Jurnaliștii prezenți au adus în discuție, prin întrebări, acțiunile din ultima perioadă a ANAF, “pentru care șeful statului era dator să declare din start că susține ANAF în rigurozitatea sa nemțească”, susține Ion Cristoiu, într-un articol pe Evenimentul Zilei.

Desigur, campania ANAF a conținut și exagerări. Eu le bănui ca fiind făcute dinadins, pentru a vîrî spaima și-n cei care n-au picat în ghearele inspectorilor. Klaus Iohannis era dator să menționeze asta. Dar era dator să declare din start că susține campania ANAF în rigurozitatea sa nemțească”, notează Cristoiu.

Jurnalistul a trecut în revistă intervenția lui Traian Băsescu de la postul nostru de televiziune în care a spus că mica evaziune produce la nivel național o pagubă egală ca mărime cu cea produsă de marea evaziune și că sprijină campania ANAF sută la sută.

Comparând acestă intervenție cu reacția pe cara Iohannis a avut-o când a vorbit despre ANAF, jurnalistul se întreabă: “În pregătirea Conferinței de  presă, n-a avut Klaus Iohannis curiozitatea de a se interesa de aceste studii?”.

Cristoiu mai notează în articol că în comparație cu cea inițiată de DNA (Campania Cătușelor care zăngănesc), campania celor de la ANAF (cea împotriva micilor evazioniști) nu a beneficiat de o asemenea tratare din partea presei.

Desigur, cum se întîmplă la noi cînd dai cuiva autoritate de Milițian, inspectorii ANAF au comis și exagerări, ba chiar și abuzuri. Exagerări, ba chiar și abuzuri, comit însă și procurorii DNA. Cu toate acestea Apostolii și Mironosițele DNA din presă le-au trecut cu vederea, alungîndu-le pe undeva pe la notițele de subsol. De ce? Pentru că, în viziunea lor, Campania Cătușele care zăngănesc, inițiată de DNA, e necesară pentru sănătatea națiunii. Operațiunea ANAF n-a beneficiat de o asemenea tratare din partea presei”, scrie jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`