Camioanele alimentate pe bază de hidrogen vor fi disponibile în viitor. Cine le va produce

Camioanele alimentate pe bază de hidrogen vor fi disponibile în viitor. Cine le va produce
Foto simbol: Pixabay

Nikola Corporation este una dintre companiile care în doar câțiva ani a reușit să-și facă un nume în domeniul autoturismelor electrice. Aceasta și-a deschis o nouă uzină în Ulm, Germania, ce are ca scop producerea de camioane electrice, iar joi a anunțat primul său contract major.

Nikola Corporation în parteneriat cu firma de transport PGT Trucking au pus bazele livrării a peste 100 de camioane alimentate cu hidrogen. Livrările vor începe de-abia din 2023.

Nikola va începe testarea a peste 25 de camioane alimentate cu baterii electrice

Alături de Iveco, Nikola a anunțat că va începe testarea a peste 25 de camioane alimentate cu baterii electrice, începând cu anul viitor, în urma unui acord cu Autoritatea Portuară din Hamburg.

Iveco a fost singurul partener ce a stat alături de Nikola, în timp ce ceilalți parteneri de renume s-au retras.

Acordul, prin care Nikola Corporation se va putea folosi de celulele de combustibil pe hidrogen create de General Motors, pare să iasă la lumină. Compania a transmis că va avea următoarele sisteme de celule de combustibil de la furnizorul Robert Bosch, potrivit playtech.ro

„Au existat suficiente motive pentru a opri acest parteneriat, ultimele 24 de luni ne-au acordat suficiente motive, iar lumea ar fi înțeles acest lucru, dar niciodată nu ne-am gândit la asta”, a transmis șeful Iveco.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`