Papa Francisc a condamnat, în timpul slujbei de Vinerea Mare de la Roma, ”tăcerea complice” privind persecuţiile creştinilor

Papa Francisc a condamnat, în timpul slujbei de Vinerea Mare de la Roma, ”tăcerea complice” privind persecuţiile creştinilor
Foto: huffingtonpost.com

„Tăcerea complice” privind uciderea unor creştini a fost condamnată de Papa Francisc în timpul slujbei din Vinerea Mare, oficiată la Roma, informează BBC News Online.

„Încă vedem astăzi fraţii noştri persecutaţi, decapitaţi şi răstigniţi pentru credinţa lor în Tine (Iisus), în faţa noastră şi adesea cu tăcerea noastră complice”, a afirmat Suveranul Pontif, în timpul ceremoniei de la Colosseum.

De asemenea, Papa a condamnat atacul din Kenya, unde creştinii au fost selectaţi şi împuşcaţi, catalogându-l dept un act de o „brutalitate fără sens”.

Într-o altă ceremonie din Vinerea Mare, și predicatorul oficial al Vaticanului, Raniero Cantalamessa a denunțat „indiferenţa tulburătoare a instituţiilor internaţionale în faţa uciderii creştinilor”.

Zeci de mii de pelerini i s-au alăturat vineri Suveranului Pontif pentru Via Crucis, o procesiune care s-a desfăşurat în jurul Colosseumului şi care aminteşte de răstignirea lui Iisus.

Printre cei care au purtat crucea în timpul procesiunii s-au numărat refugiaţi sirieni şi irakieni, dar şi nigerieni care au scăpat de persecuţiile grupării teroriste Boko Haram.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare