Zece lucruri de știut despre Hitler: Îi plăceau filmele cu evrei. Suferea de ipohondrie cronică

Zece lucruri de știut despre Hitler: Îi plăceau filmele cu evrei. Suferea de ipohondrie cronică
Adolf Hitler a fost liderul mișcării naziste care a dus o politică de pregătire și de declanșare a celui de-al Doilea Război Mondial, precum și de punere în aplicare a unui plan naționalist și rasist de...

Adolf Hitler a fost liderul mișcării naziste care a dus o politică de pregătire și de declanșare a celui de-al Doilea Război Mondial, precum și de punere în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor “indezirabili” din Europa.

Însă puțini știu că politicianul austriac avea câteva particularități destul de ciudate. De exemplu, Führer-ul avea o mare pasiune pentru dulciuri. Consuma zilnic un kilogram de ciocolată, iar la o ceașscă de ceai punea câte 7 lingurițe de zahăr.

2. Avea un scris de mână impecabil, despre care Carl Jung scria în 1937 că “în spatele acestui scris recunoaște trăsăturile unui bărbat cu instict feminin”.

3. În fiecare seară viziona filme care erau interziste publicul german. Îi plăceau comediile cu actori evrei.

4. Potrivit lui Ernst Hanfstaengl, un prieten apropiat al conducătorului german, salutul “Sig Heil, Heil Hitler” a fost inspirat de cântecele majoretelor americance, de care Hitler rămăsese impresionat.

5. Suferea de ipohondrie cronică și se diagnostica mereu cu boli diferite, precum disfuncții intestinale. Se trata cu substanțe ca stricnină, atropină sau bacterii din fecalele umane.

6. A devenit vegetarian după ce a participat la autopsia unei fete care s-a sinucis din cauza insistenței cu care Hitler o urmărea. A fost profund afectat de moartea fetei și nu a acceptat să mai mănânce carne. Atunci când cina în prezența altora profita de ocazie și le strica pofta de mâncare. Le spunea că va prepara o budincă din sângele lui.

7. Îi plăcea să se amuze pe seama angajaților săi, în special pe seama ministrului de Externe.

8. Apare într-o fotografie care datează din 1914, captată de artistul Heinrich Hoffman, în momentul în care Germania declară război Rusiei. Hoffman avea să devină fotograful personal al lui Hitler.

Foto: socyberty.com

9. Câinele său Blondi, un ciobănesc german, a avut un impact asupra politicii lui Adolf Hitler. Petrecea ore în șir ocupându-se de dresajul său. Potrivit unor generali germani, dacă Blodi se simțea bine și Hitler era într-o dispoziție bună, dacă ciobăbescul german avea zile în care nu voia să se joace și nu avea chef de nimic, Hitler era încăpățânat și posac.

10. Acest fapt a dus la replica ofițerilor nemți “Uneori aveai impresia că rezultatul campaniei rusești depindea mai mult de Blondi decât de personalul nazist”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”