O nouă secție ATI COVID-19, deschisă la spitalul „Bagdasar – Arseni” din București. Cele 15 paturile au fost ocupate rapid

O nouă secție ATI COVID-19, deschisă la spitalul „Bagdasar – Arseni” din București. Cele 15 paturile au fost ocupate rapid

O nouă secție ATI dedicată bolnavilor COVID în stare gravă a fost deschisă duminică dimineață, în cadrul spitalului „Bagdasar – Arseni” din București. Decizia a fost luată după ce noapte de sâmbătă spre duminică a fost extrem de aglomerată la Unitatea de Primiri Urgențe. 15 paturi dedicate au fost montate, pe lângă cele 15 deja existente. Noile locuri au fost ocupate rapid de pacienții care erau tratați la UPU.

Pentru a face loc noului compartiment, conducerea spitalului a suspendat o secție de neurochiurgie.

„Sub presiunea prezentărilor în UPU în cursul nopţii trecute, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni a deschis în cursul dimineţii un nou compartiment ATI cu 15 paturi, amenajate în spaţiul eliberat prin suspendarea temporară a activităţii secţiei Neurochirurgie V.

Astfel, numărul total al paturilor ATI alocate pacienţilor pozitivi sau suspecţi COVID-19 a ajuns la 30. Locurile nou create au fost ocupate de cei aflaţi în UPU”, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului, citat de Agerpres.

În acest moment, la respectiva unitate medicală sunt internați 129 pacienţi pozitivi cu COVID-19 şi 23 suspecţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`