Alina Gorghiu: Oricine are vreo suspiciune că este ceva nelegal în vreun demers al meu, să sesizeze organele abilitate. Eu nu am angoasele premierului Ponta când vine vorba de justiție

Alina Gorghiu: Oricine are vreo suspiciune că este ceva nelegal în vreun demers al meu, să sesizeze organele abilitate. Eu nu am angoasele premierului Ponta când vine vorba de justiție
Foto: specialarad.ro

Senatorul Dan Șova a iscat o adevărată dezbatere în jurul co-președintelui PNL, Alina Gorghiu. Numele acesteia apare în referatul întocmit de procurori în cazul Șova, pentru firma de avocatură ”Gorghiu& Pop și asociații” a reprezentat Electrica, în relația cu Turceniul, reprezentat de firma de avocatură a lui Șova.

Alina Gorghiu a replicat rapid și a spus că ea nu mai era în firma ”Gorghiu&Pop și asociații”, în momentul de care vorbește Dan Șova.

Marți, co-președintele PNL Alina Gorghiu vine cu noi precizări în acest caz, afirmând totodată că nu are angoasele premierului Ponta când vine vorba de justiție.Gorghiu mai spune că s-a retras din firma menționată pentru că nu avea resurse financiare să participe la majorarea de capital și declară că oricine are vreo suspiciune că este ceva nelegal în vreun demers al său poate sesiza organele abilitate.

“Am auzit atâtea calomnii zilele acestea, cât să-mi fie suficiente pentru un an întreg, dar nu aș schimba cu nimic atitudinea în cazul Șova, dacă ar fi să o iau de la început.

E o lista completă de acuzații, pe care Ponta și propaganda PSD mi le aduc, de la faptul că sunt din Curtea de Argeș, că am fost timp de câteva luni asociată într-o firmă cu nepotul unui primar, firmă din care, așa cum am mai explicat de multe ori, m-am și retras, pentru că nu aveam resurse să particip la majorarea de capital, că am fost consilier la AVAS, că am luat șpagă pentru semnarea unui proiect de lege, că am două mandate de deputat, că sunt mediator și, mai ales, că sunt copreședinte PNL…

Acum, punctual la insinuările unora sau altora, vreau să vă precizez că un consilier din AVAS nu are atribuții de serviciu în acordarea contractelor pe care le încheie instituția. De altfel, niciun consilier, din nicio instituție nu are astfel de atribuții.

Declaratiile mele de avere din anii 2008 si 2009 sunt relevante, pentru că se refera la anii fiscali anteriori și dovedesc fără nicio urmă de îndoiala că nu am avut niciun venit din activitatea firmei de avocatură și nu am beneficiat de pe urma acestor contracte.

Celor care speculează că aș fi putut influența atribuirea unui contract pe considerente politice, le reamintesc că, din ianuarie 2009, an în care societatea de avocatură a mai semnat alte câteva contracte cu AVAS, conducerea Agenției a fost preluată de noua putere PDL-PSD, data fiind instalarea primului guvern Boc, în decembrie 2008.

Astfel încât, în martie 2009, când societatea a mai încheiat două contracte cu AVAS, președinte al agenției era membru PSD.

La acea dată, nu mai eram de patru luni consilierul președintelui AVAS, ci deputat PNL de Opoziție.

Înteleg dezamăgirea unora, instalată exact după momentul în care PNL a fost ferm în privința votului la senatorul PSD, Dan Șova și a votat în favoarea cererilor Justiției.

Îi asigur însă și pe ei, ca pe toți parlamentarii aflați într-o situație similară domnului senator Șova, că nu este o vendetă politică, ci o confruntare între mentălități și asumarea unui parcurs politic diferit.

PNL nu se va abate de la acest drum, pe care și l-a asumat, și a înțeles că alegătorii vor altfel de politică, în care criteriile de integritate sunt prioritare.

Oricine are vreo suspiciune că este ceva nelegal în vreun demers al meu, are oricând posibilitatea să sesizeze organele abilitate să cerceteze. Vă asigur că eu nu am angoasele domnului Ponta când vine vorba de justiție”, spune Alina Gorghiu, conform stiripesurse.ro

Urmăriți B1TV.ro și pe
`