Coadă de ambulanţe la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În același timp, mii de oamnei trec pe la racla cu moaștele Sf. Parascheva

Coadă de ambulanţe la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În același timp, mii de oamnei trec pe la racla cu moaștele Sf. Parascheva
FOTO Facebook/Aurel Dobaşu

Mai multe ambulanţe cu pacienți Covid-19 aşteaptă la rând duminică la spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. În acelaşi timp, la Iaşi se desfăşoară cel mai mare pelerinaj din ţară.

Duminică, la prânz, zece ambulanţe stăteau la coadă în curtea unităţii medicale. În unele dintre ele se află şi câte doi pacienţi COVID.

În spitalele din Iaşi nu mai sunt locuri, iar rata îmbolnăvirilor este în creştere.

Cadrele medicale spun că bolnavii din ambulanţe sunt evaluaţi şi apoi se încearcă găsirea unui loc aici sau în alt spital. De multe ori o soluţie se găseşte în două – trei ore, potrivit Digi24.

De asemenea, pacienţii sunt prioritizaţi în funcţie de cât de gravă este starea lor.

„Aşa cum am mai spus, suntem în cel mai sumbru scenariu pe care ni l-am imaginat. Curtea Spitalului de Boli Infecţioase este asaltată şi ocupată în totalitate de ambulanţe cu pacienţi suspecţi sau pozitivi care urmează să fie consultaţi de către medicii specialişti.

Marea majoritate vor necesita internare, în schimb, locuri disponibile nu mai sunt. Vom iniţia tratamentul, îngrijirea şi monitorizarea pacienţilor în interiorul ambulanţelor”, a afirmat medicul Florin Roşu, potrivit news.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`