Sorin Oprescu, acțiune radicală, după ce a fost denunțat la DNA: Pentru vorbele otrăvite care sunt scrise acolo, mă voi duce să mă plâng și eu de denunț calomnios (VIDEO)

Sorin Oprescu, acțiune radicală, după ce a fost denunțat la DNA: Pentru vorbele otrăvite care sunt scrise acolo, mă voi duce să mă plâng și eu de denunț calomnios (VIDEO)
Foto: transporter.ro

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, afirmă că acțiunea monseniorului de la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală reprezintă ”o formă de presiune” și îl va da în judecată pe acesta. Declarația lui Oprescu vine în contextul în care Arhiepiscopia Romano-Catolică din București l-a denunțat la DNA, notează obiectiv.info.

”Pentru vorbele otrăvite care sunt scrise acolo, cu tot respectul pentru monsenior, mă voi duce să mă plâng și eu de denunț calomnios”, a spus edilul.

Oprescu a precizat faptul că a vorbit cu diverși specialiști, care au spus că demolarea clădirii Cathedral Plaza ar produce probleme. În plus, primarul general nu are o decizie definitvă a instanței în acest sens.

”Dacă dau jos doar capacul acelei clădiri, să spun de la etajul 6-7 în sus, atunci riscăm să se producă o alunecare de teren și Doamne ferește, că nu vrem să se întâmple nimic cu Catedrala”, a precizat primarul.

Pentru ”refuzul de a aplica decizia instanţei de demolare a Cathedral Plaza”, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie, o plângere penală împotriva primarului Sorin Oprescu şi a oamenilor de afaceri Dragoş Bîlteanu şi Ioannis Papalekas.

În acest caz, primarul general și cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi de apartenenţă la un grup infracţional organizat.

În plângerea penală depusă,  Arhiepiscopie acuză și câțiva angajați ai Primăriei București pentru ”refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desfiinţare a clădirii ilegale Cathedral Plaza şi de a proceda la demolarea imediată a acesteia şi la refacerea parcului public existent anterior”. (Detalii AICI)

Oprescu amenință cu procese după ce a fost denunțat la DNA

Urmăriți B1TV.ro și pe
`