Dacian Cioloș: Singura formulă de guvernare e cu PNL și UDMR. Un guvern de tehnocrați nu e pe radarul nostru

Dacian Cioloș: Singura formulă de guvernare e cu PNL și UDMR. Un guvern de tehnocrați nu e pe radarul nostru
Foto: Inqum Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș a reacționat, marți, la demiterea în Parlament a Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură. „Singura formulă în care USR PLUS poate să intre, singura formulă de guvernare, este cu PNL şi cu UDMR, dar cu un alt premier decât Florin Cîţu”, a precizat preşedintele USR.

„O moţiune de cenzură în urma căreia jocul politic se resetează. USR PLUS a susţinut această moţiune de cenzură care ne permite să începem discuţia formării unui guvern care chiar să lucreze pentru reforme, pentru România şi nu în interesul unui partid sau în interesul unor persoane.

De azi așteptăm poziția PNL. Mingea e și în terenul dlui președinte Iohannis, așteptăm să ne invite la discuții. Singura formulă în care USR poate intra la guvernare e cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu premier.

Firesc e ca primul pas să fie făcut de PNL dacă vrea o coaliție cu USR, pentru că PNL poate decide acum”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Dacian Cioloş.

„Un guvern de tehnocrați nu e pe radarul nostru, știți câte limitări am avut în decizii de reforme. Un guvern de tehnocrați nu e soluția de care e nevoie acum. Ar însemna eșecul politicienilor”, a subliniat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`