Judecătoarea care i-a înlăturat pedeapsa lui Dinel Staicu, condamnată la cinci ani de închisoare: Decizia nu este definitivă

Judecătoarea care i-a înlăturat pedeapsa lui Dinel Staicu, condamnată la cinci ani de închisoare: Decizia nu este definitivă
Foto: adevarul.ro

Fosta judecătoare a Curţii de Apel Bucureşti, Veronica Cîrstoiu, a fost condamnată, joi seara, la cinci ani de închisoare, pentru luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune şi alte infracţiuni. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Constanţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, informează Mediafax.

Pe lângă pedeapsa închisorii, fosta judecătoare a primit și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pentru o perioadă de doi ani.

Curtea de Apel Constanţa deduce din pedeapsă durata arestului preventiv de la 10 august 2013 la 2 septembrie 2014.

Fiul judecătoarei, Florin Cergan, a primit doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Nici în cazul său, decizia nu este definitivă . Arestul preventiv de la data de 10 august 2013 la 26 iunie 2014 va fi dedus din pedeapsă.

Atât Veronica Cîrstoiu, cât şi Florin Cergan rămân în continuare sub control judiciar.

Avocatul Lucian Băgia, unul din inculpații din dosar, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi la un an de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Marilena Cucianu, celălalt inculpat din acest dosar, a primit trei ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune, un an de închisoare pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Veronica Cîrstoiu şi Marilena Cucianu sunt obligate de instanță la plata în solidar a sumei de 156.351 lei despăgubiri civile către Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, Veronica Cîrstoiu a fost obligată la plata sumei de 120.000 de euro obiectul luării de mită sau echivalentul în lei la data plăţii, instanţa luând act de faptul că suma de 50.000 de euro, obiect al infracţiunii de trafic de influenţă, comisă de Veronica Cîrstoiu şi Florin Cergan, a fost restituită DNA.

De asemenea, Veronica Cîrstoiu este obligată să mai achite suma de 25.000 de lei, Florin Cergan – 20.000 de lei, Lucian Băgia – 15.0000 de lei şi Marilena Cucianu – 12.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

În cursul lunii februarie 2012, judecătoarea Veronica Cîrstoiu a primit, prin intermediul avocatei Adriana Dascălu, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Contestația fusese făcută în dosarul în care acesta fusese condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

Pe 22 februarie 2012, pedeapsa în cazul lui Dinel Staicu a fost înlăturată de către completul din care a făcut parte Veronica Cîrstoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`