Striblea: Felicitări românilor care au reușit să miște un președinte din loc. A fost un moment în care, încă o dată, o grămadă de oameni ”și-au luat țara înapoi”

Striblea: Felicitări românilor care au reușit să miște un președinte din loc. A fost un moment în care, încă o dată, o grămadă de oameni ”și-au luat țara înapoi”
Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a sesizat, cu o întârziere de câteva zile, Curtea Constituțională în cazul scutului parlamentar făcut în jurul tânărului senator corupt Dan Șova. Jurnalistul Cătălin Stribea este de părere că șeful statului a reacționat ca urmare a nemulțumirilor exprimate de români în media sau în cadrul protestului organizat în Capitală.

“Felicitări românilor care au reușit astăzi să miște un președinte din loc. Și să trimită la CCR cererea în cazul Șova. A fost un moment în care, încă o dată, o grămadă de oameni ”și-au luat țara înapoi”. Nu ar fi reușit fără o presiune mediatică extremă și fără să iasă în piață. Rămâne pentru mine un mister cum președintele care s-a cățărat pe valul sprijinului pentru DNA și a părut să înțeleagă cel mai bine ce își doresc românii activi, se decuplează uneori de la problemele zilei.”, scrie realizatorul emisiunii Ultimul cuvânt, de pe B1 TV, pe blogul personal.

Iohannis ar putea învăța din lecția aplicată de popor lui Victor Ponta. Și premierul s-a aflat în situații similare ba la televizor, ba la un baschet.

“Uneori este nevoie mare să și spui, nu numai să faci. Oamenii au nevoie să te audă, să-i însuflețești, să-i conduci și să le arăți calea. Iar în ultima vreme, domnul Iohannis a făcut asta doar la modul virtual. E un alt exercițiu al puterii, dar cred că multă lume l-ar vrea mai prezent.”, notează jurnalistul.

În urma votului dat de aleșii autohtoni în cazul lui Șova, Parlamentul a trecut în faliment moral.

“Atenție, votul a fost pentru arestare, dar s-a opus domnul Tăriceanu. Adresați-vă lui și, individual, celor care au plecat din sală sau au fost prietenii lui Șova. ”, mai scrie Cătălin Striblea.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`