Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în presa germană: „Două incendii similare în spitale cu decese au avut loc în România în ultimii doi ani”

Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în presa germană: Două incendii similare în spitale cu decese au avut loc în România în ultimii doi ani

Presa Germană a scris pe larg despre tragedia care a avut loc vineri, la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, amintind, de asemenea, despre incendiile similare produse la alte spitale din România.

„Cel puțin șapte persoane au fost ucise într-un incendiu major într-un spital din orașul Constanța din Marea Neagră. Protecția civilă a fost anunțată vineri. Incendiul din clinica de boli infecțioase a izbucnit în secția de terapie intensivă, care a fost folosită și pentru tratarea pacienților cu Covid 19, din motive care erau inițial necunoscute. Dimineața, lucrătorii în caz de dezastru trebuiau să aducă pacienții în siguranță.

Un total de 113 pacienți se aflau în spital în momentul accidentului, zece dintre ei în secția de terapie intensivă. Mass-media a bănuit că instalațiile electrice depășite ar fi putut fi cauza. Parchetul a deschis o anchetă. Două incendii similare în spitale cu decese au avut loc în România în ultimii doi ani”, relatează Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Pacienții au fost evacuați și transferați la alte spitale din oraș. La fața locului au intervenit echipaje de la SAJ și SMURD Constanța, dar și din județele limitrofe precum Ilfov și Călărași.

Focul s-a manifestat la secția de Terapie Intensivă. A fost activat și Planul Alb.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`