Cine sunt membrii Grupului tehnico-științific care a votat în unanimitate pentru eliminarea pragului de închidere a școlilor (DOCUMENT)

Cine sunt membrii Grupului tehnico-științific care a votat în unanimitate pentru eliminarea pragului de închidere a școlilor (DOCUMENT)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE // Andrei Rogoz, membru al „Grupul Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României din cadrul CNSU”, a anunțat că nu i s-a permis participarea la ședința și implicit nici la votul în urma căruia s-a decis eliminarea pragului de 6:1000 drept criteriu pentru trecerea școlilor în online

“Nu am altă posibilitate de exprimare publică (și nici nu mă interesează să am), dar în legătură cu informațiile apărute în presă privind calitatea de membru al „Grupul Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României din cadrul CNSU” doresc să precizez că NU mi s-a permis participarea la ședința și implicit nici la votul în urma căruia s-a decis eliminarea pragului de 6:1000 drept criteriu pentru trecerea școlilor în online.

Nu voi avea comentarii suplimentare și nici nu doresc să răspund la întrebări pe această temă. Mulțumesc”, a scris medicul pe Facebook.

Autoritățile au prezentat componența Grupului tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, organismul care a votat în unanimitate pentru eliminarea pragului de închidere a școlilor.

Componența grupului poate fi consultată integral AICI. Fostul secretar de stat Andreea Moldovan, Andreea Tamaș și dr. Amalia Șerban au fost înlocuite de dr. Andrei Tudor (medic specialist boli infecțioase) și dr. Daniela Rajka (medic primar medicină de familie), conform Hotărârii nr. 56, care poate fi consultată integral AICI.

Grupul tehnico-științific, vot în unanimitate pentru eliminarea pragului de închidere a școlilor

Până la decizia adoptată joi seară de CNSU, școlile treceau la sistemul de predare online atunci când rata de infectare din localitatea respectivă depășea pragul de 6 la mia de locuitori. Conform noilor reguli, școlile funcționează pe modelul grădinițelor, în sensul în care se închid în funcție de numărul de infectări depistate.

În acest context, Prefectura Capitalei a anunțat vineri că au fost suspendate cursurile cu prezență fizică în mai multe grupe și clase de la 16 grădinițe și școli din oraș.

La cel mai recent bilanț epidemiologic au fost raportate 10.887 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 la nivel național.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`