DNA cere aviz de arestare pentru deputatul Marko Attila pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP

DNA cere aviz de arestare pentru deputatul Marko Attila pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP

Procurorii DNA cer încuviințarea reținerii și arestării pentru deputatul Marko Attila pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în dosarul ANRP, informeaază B1 TV.

Este vorba despre dosarul ANRP în care și deputatul Theodor Nicolescu a fost reținut în cursul zilei de joi, iar fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost arestat.

Este a doua solicitare legată de activitatea sa din trecut de la Comisia de Restituiri. După ce Camera Deputaţilor a dat aviz de arestare, Marko Attila a plecat în Ungaria iar de acolo a şi cerut să îşi poată studia dosarul.

În acest dosar  Marko Attila este suspectat de abuz în serviciu privind acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Procurorii au suspiciuni că, în 2008, Marko Attila Gabor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75 de milioane de euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obţinerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii şi cesionarii drepturilor de despăgubire.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`