Schimbări la regulamentul de parcare din București. Nicușor Dan anunță modificări ce permit spații pentru banda unică

Schimbări la regulamentul de parcare din București. Nicușor Dan anunță modificări ce permit spații pentru banda unică
Foto: Pixabay.com

Primarul Capitalei spune că dorește să schimbe regulamentul de parcare din București. O propunere în acest sens ar urma să fie gata până la finalul anului, iar schimbările privesc spațiile banda unică, pe care să circule mijloacele de transport public.

Nicușor Dan a anunțat deja că viitoarea propunere nu o să fie iubită de o categorie de români, având în vedere că ar urma să aducă spații pentru banda unică.

Schimbări la regulamentul de parcare din București

Nicușor Dan a explicat care sunt principalele probleme, explicând faptul că nu există spații pentru banda unică, dedicată transportului în comun, pentru că de cele mai multe ori, prima bandă este blocată de mașini.

Cercul vicios în care noi ne învârtim de ani de zile este că oamenii nu renunţă la maşină, pentru că transportul public nu merge.

Nerenunţând la maşină, o parchează pe prima bandă, legal sau ilegal, în funcţie de caz, şi atunci nu ai loc să pui benzi pentru transportul public. Acesta este cercul vicios în care ne învârtim de ani de zile.

O să vedeţi foarte curând o propunere de regulament de parcare. Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta”, a transmis Nicușor Dan, la TVR.

Proiectul, gata la finalul lui 2021

Edilul a precizat că momentan nu poate oferi mai multe detalii, iar propunerea pentru noul regulament de parcare din București ar urma să fie gata la finalul acestui an.

El va fi prezentat după ce se va ajunge la un consens în Consiliul General și a estimat că acest lucru se va întâmpla până la finalul anului, notează Digi24.

Totodată, primarul general precizează să în București există spații atât pentru banda unică dedicată transportului în comun, cât și pentru pistele de biciclete.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`