După ce a scăpat de arestul preventiv, Dan Șova a anunțat că s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în PSD

După ce a scăpat de arestul preventiv, Dan Șova a anunțat că s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în PSD
Foto: facebook.com/dancsova

Senatorul Dan Șova s-a autosuspendat miercuri din toate funcțiile pe care le deține în PSD, informează HotNews.ro. Anunțul a venit după ce Senatul a respins miercuri cererea DNA de încuviințare a arestării preventive în cazul lui Șova.

„În urma evenimentelor din ultimele zile, am luat decizia de a mă autosuspenda din toate funcțiile deținute în cadrul Partidului Social Democrat. După cum am afirmat și astăzi (miercuri – n.r.) în plenul Senatului României, îmi susțin pe deplin nevinovăția și consider că decizia de astăzi, a colegilor senatori, îmi va permite să mă apar în fața judecătorilor, așa cum se cuvine, dacă dosarul va ajunge la instanță”, a anunțat Dan Șova.

”Direcția Națională Anticorupție are toate mijloacele necesare pentru a putea finaliza cercetările în dosarul în cauza și pentru a lua o decizie finală cu privire la acesta”, a mai precizat senatorul.

Senatul a respins, miercuri, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Dan Şova, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor. Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari. Din cele 151 de voturi exprimate în cazul solicitării vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni „pentru”, 67 „contra”, iar cinci voturi au fost anulate.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`