Dan Șova scapă de arest: A fost salvat de lipsa de cvorum. Înainte de vot, senatorul a fost dat cu mir de o fostă judecătoare (VIDEO)

Dan Șova scapă de arest: A fost salvat de lipsa de cvorum. Înainte de vot, senatorul a fost dat cu mir de o fostă judecătoare (VIDEO)
Foto: B1 TV

Dan Șova scapă de arest, informează B1 TV. Potrivit Comisiei de vot, au fost înregistrate 79 voturi pentru, 67 contra și 5 abțineri.

Senatorul a fost miruit în plenul Senatului de către colega sa, Florina Jipa, fostă judecătoare la Tribunalul București.

Dan Șova a afirmat, că înainte de a se prezenta în plenul Senatului, a fost la un grup de rugăciuni.

Vezi AICI reacția lui Dan Șova după votul din Senat.

Procedura de vot în aceste situaţii are prevederi diferite în Constituţie şi în Regulamentul Camerelor. Astfel, într-unul dintre cazuri adoptarea necesită majoritate absolută, iar în celălat este nevoie doar de majoritatea celor prezenţi.

Întrebat de ce s-a decis aplicarea procedurii prevăzute de Regulamentul Senatului, senatorul PNL Cristian Bodea a declarat că „a fost decizia Comisiei de numărare”.

„Constituţia nu e precisă aici”, a mai spus Bodea.

Procurorii DNA au cerut încuviințarea arestării preventive a senatorului Dan Șova, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Oamenii legii au date şi indicii că Şova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

Mai mult, el a dispus distrugerea tuturor hardurilor calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a ascunde corespondenţa purtată prin e-mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexuri energetice.

Dan Șova, miruit în Parlament

Dan Șova rămâne cu imunitatea parlamentară

Urmăriți B1TV.ro și pe
`