Bogdan Chiriţoiu şi Otilian Neagoe au depus jurământul de învestitură în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei

Bogdan Chiriţoiu şi Otilian Neagoe au depus jurământul de învestitură în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei
Foto: oranoua.ro

Bogdan Chiriţoiu şi Otilian Neagoe au depus, marţi, jurământul de învestitură în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei, la Palatul Cotroceni, în prezența șefului statului și a președintelui Camerei Deputaților, informează Mediafax.

În cadrul ceremoniei, Klaus Iohannis și-a exprimat speranța că reînvestirea lui Bogdan Chiriţoiu şi a lui Otilian Neagoe în funcţii va fi o garanţie a continuării aceleiaşi linii de profesionalism şi obiectivitate de care a dat dovadă această instituţe.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a caracterizat Consiliul Concurenţei drept una dintre instituţiile publice fundamentale pentru protecţia, menţinerea şi stimularea concurenţei şi a unui mediu concurenţial normal în vederea promovării intereselor consumatorilor.

Bogdan Marius Chiriţoiu a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei, pentru un nou mandat de cinci ani, preşedintele Klaus Iohannis semnând, pe 5 martie, decretul de numire a acestuia în funcţie precum şi numirea lui Otilian Neagoe în funcţia de vicepreşedinte.

Potrivit legii, durata mandatului membrilor Plenului Consiliului Concurenţei este de cinci ani, acesta putând fi reînnoit o singură dată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`